Adéu als cistells, tamborets i cadires de Mobles J. Nierga de Girona

Dilluns va ser l’últim dia que va obrir aquesta emblemàtica botiga del Barri Vell després de setanta anys

El Barri Vell perdrà la icònica botiga Mobles i Complements J. Nierga

Arxiu | La floristeria Flor a punt s’acomiada amb una festa i una actuació musical

El material de la botiga es va posar en una furgoneta.

El material de la botiga es va posar en una furgoneta. / DdG

Josep Coll

Josep Coll

Els cistells, tamborets i cadires, entre d’altres, exposats a una de les cantonades de la plaça del Vi de Girona ja són història. La icònica Mobles i complements J. Nierga va obrir les portes dilluns per últim cop després de setanta anys en actiu. El lloguer va vèncer al ja antic encarregat de la botiga, Joan Nierga, i no el va poder renovar. Igual que tampoc ho va poder fer Àngels Artigas fa uns mesos amb l’emblemàtica Flor a Punt, just al costat de la botiga de mobles. A cap dels dos se’ls va renovar el contracte perquè es van comprar els baixos de tot l’edifici i el nou propietari té uns altres plans. De moment, però, no ha transcendit que s’hi ubicarà a aquesta cantonada de la plaça del Vi.

Mobles i complements J. Nierga era un espai petit, amb molts productes a dins. Tants, que potser dues persones no podien ocupar l’interior de la botiga, per falta d’espai. Per això, habitualment, es podia veure a Joan Nierga assegut un dels bancs del costat del local, esperant que s’hi apropés algun client. Aquesta imatge de la botiga, completament plena, contrastava fa uns dies amb una fotografia molt més trista, la de l’establiment buit. Una furgoneta es va encarregar d’emportar-se els productes que no s’havien venut.

Joan Nierga fora de la botiga on ha treballat en els últims vint anys.

Joan Nierga fora de la botiga on ha treballat en els últims vint anys. / ANIOL RESCLOSA

Nierga confirma que en els últims dies havia venut «més de l’habitual». En aquest període, la botiga tenia penjat el cartell de «liquidació», a causa de l’imminent tancament. El fins ara propietari del negoci va explicar fa unes setmanes a Diari de Girona que durant la vintena d’anys que ell havia estat l’encarregat de la botiga, s’havia sentit «estimat» per la gent.

Subscriu-te per seguir llegint