El Barri Vell perdrà la icònica botiga Mobles i Complements J. Nierga

El negoci familiar abaixarà la persiana a finals de desembre després de setanta anys

Joan Nierga fora de la botiga on ha treballat en els últims vint anys.

Joan Nierga fora de la botiga on ha treballat en els últims vint anys. / ANIOL RESCLOSA

Josep Coll

Josep Coll

Una de les cantonades de la plaça del Vi de Girona canviarà radicalment en els pròxims mesos. Flor a punt ja ha abaixat la persiana i a finals d’aquest any també ho farà Mobles i complements J. Nierga, la icònica botiga de cistells, tamborets o cadires, entre altres productes que fa setanta anys que està en actiu. Tot això, a causa que s’han comprat els baixos d’aquest edifici i el nou propietari no renovarà el contracte als actuals llogateres dels establiments.

«Et compro un cistell abans que tanquis», deia home a Joan Nierga, actual encarregat de la botiga, que es va aproximar ahir matí a l’establiment. Com aquest home, altres persones també s’aproximen, encuriosides a demanar-li quan tancarà. Nierga explica que ho farà a final d’aquest any, ja que el contracte que té va d’any en any. Tanmateix, no ha tingut notícies de l’actual propietari, que «va venir una vegada, però no ha passat més».

Joan Nierga fa una vintena d’anys que és l’encarregat de la botiga. Va agafar el relleu del seu pare quan es va jubilar. I tot va ser de casualitat. «El meu pare era ebenista, es va fer mal d’esquena i va deixar de fer mobles» i, per això va obrir la botiga on «feina coses petites com tamborets o cadires». En canvi, Joan Nierga va entrar a la botiga quan es va tancar la Panasonic de Celrà.

«M’he sentit apreciat»

Durant aquesta vintena d’anys, Joan s’ha sentit «apreciat» per la gent. «Venen i em preguntes coses», explica. Ho fan tant els clients habituals que té de Girona o de la província, com també d’alguns turistes que també van a comprar a la seva botiga. «Tot això m’ha portat molta coneixença del barri», també detalla, tot i que explica que amb el pas dels anys han canviat les coses.

«Abans la gent comprava més a les botigues, i ara ho fa més per internet», explica. Nierga té el que anomena un «concepte clàssic, tinc un horari», però «internet ho ha canviat la forma de vendre». «Ara les botigues modernes venen en línia i una persona pot comprar cosa a les dotze de la nit un tamboret, per exemple. Quan jo tinc tancat i no el puc vendre», també explica i afegeix que «a mi la botiga m’agrada així».

Tot i que ara Mobles i complements J. Nierga tancarà, l’actual encarregat no vol deixar de vendre aquests productes. Per això, «m’agradaria obrir en un altre lloc» i està mirant si troba un altre local, «si pot ser al Barri Vell». Abans, però, haurà de saber el dia exacte que haurà de tancar perquè, de moment, «no m’han dit quin dia, ni quan ni de quina forma».

Festa de comiat a Flora a punt

La floristeria Flor a punt també ha hagut de tancar a causa de la venda dels baixos d’aquest edifici situat a la plaça del Vi. L’establiment, a diferència de Mobles i complements J. Nierga ja no obrirà més i, per això, ahir a la tarda es va celebrar la festa de comiat, que la propietària, Àngels Artigas, va batejar com «acomiadament a la cantonada més florida». L’acte va aplegar un bon grapat de gent que va poder gaudir de l’actuació musical de de Nicole Brown i Albert Huguet.  

Subscriu-te per seguir llegint