Una cadena privada obrirà al febrer una residència per a gent gran de 120 places

L’edifici s’ubica al nombre 14 del carrer de Francesc Ferrer i Gironès i disposa de vint-i-tres habitacions dobles i setanta-quatre individuals

L’empresa gestiona més de 200 residències arreu d’Espanya després de 30 anys en el sector

DomusVi també gestiona els apartaments Adorea al carrer del Migdia de Girona, destinats a persones majors

L’edifici on s’ubica la residència, entre els barris de Fontajau i Sant Ponç.

L’edifici on s’ubica la residència, entre els barris de Fontajau i Sant Ponç. / Aniol Resclosa

Josep Coll

Josep Coll

L’empresa privada DomusVi obrirà, d’aquí un parell de setmanes, la seva primera residència per a gent gran a Girona sota el nom de Girona Ciutat. El centre està ubicat a l’entrada nord de la ciutat. Concretament, al número 14 del carrer de Francesc Ferrer i Gironès, entre els barris de Fontajau i Sant Ponç, a tocar de l’hotel IBIS. De fet, fa temps que s’estava treballant en la construcció de la residència i, fins i tot, el 2019 es va parlar que obriria les portes el 2020. Per diferents motius s’ha retardat fins ara la inauguració.

D’aquesta manera, la nova residència s’uneix a la més de deu que ja funcionen a diferents barris de la ciutat. També als diferents apartaments destinats únicament a la gent gran. De fet, DomusVi gestiona a la ciutat els apartaments Adorea al carrer del Migdia, destinats a les persones majors.  

Molt a prop de la nova residència també hi ha el Centre Joan Suñer, un edifici de protecció oficial en règim especial destinat a persones autònomes majors de 65 anys que va obrir fa més d’una dècada i que disposa de més de cent habitacions. És el Patronat de la Santa Creu del Bisbat de Girona l’encarregat de gestionar aquest edifici.

La nova residència té uns 6.000 metres quadrats construïts i té 120 places privades. D’aquestes, 74 són en habitacions individuals, mentre que el centre també disposa de vint-i-tres habitacions dobles. A part, l’edifici disposa de diferents zones comunes, com un menjador, jardins i espais exteriors i diferents sales polivalents perquè els usuaris puguin realitzar teràpies d’estimulació cognitiva o ocupacional.

I és que un dels objectius de la companyia és millorar el benestar de les persones majors en un entorn social actiu, apostant per una bona qualitat assistencial. El director de la nova residència, Adrián Pena, apuntava fa unes setmanes que el centre es «distingeix per proporcional tractament dedicat i personalitzat a cada usuari». També explicava que estan compromesos en «oferir una experiència de vida dedicada al benestar».

Residències per tot Espanya

DomusVi disposa d’una mica més de 200 residències per a gent gran arreu d’Espanya després d’una trentena d’anys en el sector. Aquesta que s’ubica entre els barris de Fontajau i Sant Ponç és la primera que obrirà la cadena privada a les comarques gironines, tot i que a Catalunya ja n’ha obert set a la província de Barcelona i quatre més a Lleida. Entre tots els centres ofereix més de 24.000 places i té gairebé 28.000 treballadors a la plantilla.

La inauguració de la residència Girona Ciutat serà el pròxim 5 de febrer. A part, entre el 19 i el 21 de gener el centre realitzarà unes jornades de portes obertes.