Salt i Girona se sumen a les manifestacions per Palestina

Centenars de persones s'han reunit per exigir que «s’aturi el genocidi i la colonització»

Al crit de «des del riu fins al mar, Palestina guanyarà» centenars de persones han recorregut aquest matí, els carrers de Salt i Girona per reclamar la fi «del genocidi a Palestina» i «del comerç d’armes i les relacions amb Israel».

A les onze del matí s'han començat a reunir el primer grup de manifestants a la Plaça Llibertat de Salt. Amb les banderes de Palestina onejant han iniciat el recorregut pel carrer Major fins a arribar a la Punxa, on el segon grup els estava esperant. Allà també s'hi ha adherit la tercera columna, formada per estudiants universitaris, que han sortit de la Facultat de Medicina, a Emili Grahit. Des d’infants fins a gent gran, passant per joves i adults, tots han unit les seves veus per fer-se escoltar amb lemes com «no és una guerra, és un genocidi» i «estat sionista, estat terrorista», entre d’altres.

Salt i Girona se sumen a les manifestacions per Palestina

Ariadna González

Un cop els manifestants han arribat a davant de la Generalitat l’Assemblea del moviment de boicot desinversions i sancions en solidaritat amb el poble Palestí (BDS) a Girona, han fet un parlament on han agrait la presència de tots els manifestants. Durant el seu discurs han denunciat «una violència descarada i desacomplexada» per part d’Israel i van voler recordar que «el poble palestí continua lluitant i que, per ells, existir vol dir resistir». També han criticat les actuacions dels partits polítics «que han permès aquest genocidi» i han retret a l’alcalde de Girona que parlés de «morts a Orient Mitjà» quan ells asseguren que «són assassinats Palestins». Des de BDS han volgut deixar molt clar que: «no deixem de parlar de Palestina perquè Palestina existeix i és un genocidi que porta des del 48 generant molta violència a través de la neteja ètnica, que quedi molt clar, és Palestina». Amb crits de «visca Palestina lliure» i «Generalitat prou complicitat» han acabat el discurs i han continuat el recorregut fins a la delegació del govern a Girona, on han finalitzar la manifestació.

Durant la marxa van enganxar cartells de boicot en entitats bancàries i a l’entrada de la seu de la Generalitat per ser còmplices. També van empastifar diversos indrets amb pintura vermella, com si fos sang.

Aquesta no és l’única trobada en solidaritat amb Palestina que s'ha fet avui, sinó que es tracta d’una manifestació unitària organitzada per Boicot, Desinversions, Sancions a Israel (RESCOP) i Fi al Comerç d'Armes amb Israel, en 115 ciutats de l’Estat Espanyol.