Construiran una rotonda a la C-66 a Bordils per millorar la seguretat viària

Les obres començaran aquest estiu i duraran vuit mesos

La licitació és de prop de 540.000 euros

Imatge de la rotonda projectada a la C-66 a Bordils.

Imatge de la rotonda projectada a la C-66 a Bordils. / Generalitat de Catalunya

Tapi Carreras

Tapi Carreras

El Departament de Territori ha licitat les obres per millorar la seguretat i la canalització del trànsit en un encreuament de la C-66 a Bordils. Els treballs, que es liciten per un import de prop de 540.000 euros, consistiran en la construcció d’una nova rotonda en la cruïlla amb la carretera d’accés a Juià. Les obres començaran aquest estiu i tindran un termini d’execució de vuit mesos.

La nova rotonda s’ubicarà en un tram de la C-66, carretera de la xarxa bàsica de la Generalitat i tindrà un diàmetre exterior de 40 metres. En aquest entorn, la carretera registra un trànsit d’uns 13.000 vehicles diaris.

El director dels serveis territorials de Territori, Sergi Albrich, ha remarcat que des del Departament es treballa amb la voluntat de tenir "vies segures i facilitar que les persones que es desplacin amb el seu vehicle ho facin amb la màxima seguretat".

Albrich ha exposat que es tracta d'un tram per on hi passen molts vehicles i que l'obra servirà per facilitar els accessos tant a Bordils com a Juià. "Són accions preventives per evitar accidents i per regular el trànsit" ha exposat.

Pel que fa a la durada de les obres, el director territorial, ha assenyalat que s'intentarà "afectar el mínim possible la normalitat del trànsit". "Les afectacions són inevitables però sempre mirem que siguin el mínim possible d'afectacions i que la duració de les obres sigui la mínima possible" i ha recordat el "benefici" que suposarà tenir una infraestructura més segura per aquell qui l'hagi d'utilitzar.

Les obres que ara es liciten inclouran, a més de la construcció del giratori, tasques com el desviament de serveis afectats, moviment de terres, adequació del drenatge de la via, enllumenat, elements de senyalització i abalisament i barreres de seguretat i mesures d’integració en l’entorn.

Estat actual del punt de la C-66 on es vol construir la rotonda.

Estat actual del punt de la C-66 on es vol construir la rotonda. / Generalitat de Catalunya