Girona aprova definitivament el pressupost amb el vot en contra de tota l'oposició

El PSC diu que és el pressupost "de les retallades", que és "poc ambiciós" i que és "molt continuista"

El govern defensa que els comptes són una bona notícia per la ciutat i que són gestionats per un equip "fort, responsable, eficient i que té les coses clares"

L'alcalde apunta que poden fer poques inversions per una llei estatal "que el PSOE no canvia"

La façana de l'Ajuntament de Girona, a la plaça del Vi.

La façana de l'Ajuntament de Girona, a la plaça del Vi. / Xavier Pi / ACN

Tapi Carreras

Tapi Carreras

El ple de L'Ajuntament de Girona ha aprovat aquest dilluns, definitivament, el pressupost municipal per aquest any 2024 que arriba fins als 148,7 milions d'euros (creix un 12,4% respecte a l'anterior) amb 5,8 milions per a inversions. El govern local ha desestimat totes les al·legacions del PSC i les d'un ciutadà que és treballador municipal. Tota l'oposició hi ha votat en contra.

La regidora d'Hisenda, Sílvia Aliu, ha explicat que les al·legacions del PSC es desestimaven perquè posaven en dubte la previsió d'ingressos, quan a parer seu no hi ha cap problema. Sobre el treballador, que demanava que ja hi hagués la partida per pagar-li el sou que se li deu després d'una sentència que ha tingut a favor, la representant municipal ha exposat que la sentència no era ferma i que, en tot cas, quan ho sigui, ja es farà l'operació per pagar-li.

Aliu ha insistit en què es tracta d'un pressupost "més just, dinàmic i proper" i ha lamentat el dèficit de finançament de les administracions locals. També ha exposat que es tracta d'un pressupost que és "una bona notícia per la ciutat" i que són gestionats per un equip "fort, responsable, eficient i que té les coses clares".

Mentrestant, Bea Esporrín (PSC) ha apuntat que es tracta del "pressupost de les retallades", que és "poc ambiciós" i que és "molt continuista". Esporrín també ha remarcat que són els que tenen menys inversions de la democràcia, ha apuntat a un fons de contingència insuficient, per fer front per exemple al pagament de totes les sentències de les demandes que han fet els treballadors municipals que es podrien enfilar als 1,2 milions.

Sobre les inversions, l'alcalde, Lluc Salellas, ha apuntat que estan limitats per una llei estatal "que el PSOE no canvia".

Vox i PP

Tant Francisco Javier Domínguez (VOX) com Jaume Veray (PP), han explicat que hi votaven en contra perquè afegeix pressió fiscal als ciutadans i perquè no hi ha cap increment de la plantilla de la Policia Municipal.