L’Espai Municipal d’Ocupació de Salt va inserir 374 persones el 2023

El servei municipal va atendre gairebé 1.800 persones que van rebre assessorament i suport en la recerca de feina o en la millora de la formació

La seu de l'oficina municipal.

La seu de l'oficina municipal. / Aj. de Salt

Tapi Carreras

Tapi Carreras

L’Espai Municipal d’Ocupació (EMO) va aconseguir que trobessin feina un total de 374 persones durant l’any 2023. L’espai municipal és l’epicentre de l’assessorament i acompanyament dels ciutadans que recerquen una ocupació laboral i va aconseguir el seu propòsit en aquests 374 casos i gràcies a la gestió de 311 ofertes de feina. Aquesta xifra d’inserció laboral va ser possible després d'atendre pràcticament a 1.800 persones, segons un comunicat de l'Ajuntament.

A més, es van assessorar a 59 persones que van arribar a l’espai municipal per rebre assessorament per als seus projectes d’emprenedoria. A nivell municipal, també es van impulsar quatre plans d’ocupació que van permetre la contractació de 36 persones de forma directe des del mateix consistori per poder desenvolupar tasques diverses a l’estructura municipal.

Una altra de les tasques importants de l’EMO són els cursos formatius per millorar la preparació i els recursos laborals de les persones que es troben en procés de recerca de feina, per això es van impulsar fins a 50 cursos i accions diverses en què hi van participar unes 600 persones.

La tasca de l’EMO corrobora la bona evolució de les dades d’atur del municipi que va tancar l’any 2023 amb una xifra d’aturats del 13,19%, la millor xifra des del 2008, i amb un total de 1975 persones aturades a final del mes passat.

Molta feina per fer

L’alcalde de Salt, Jordi Viñas, subratlla “la bona tasca que es fa des de l’EMO perquè cada cop més veïns i veïnes de Salt trobin feina i puguin desenvolupar amb èxit el seu projecte de vida al nostre poble. Les polítiques d’ocupació són prioritàries per aquest govern municipal, per això, malgrat la bona evolució de l’atur des del final de la pandèmia mantenim el compromís en aquest servei perquè som conscients que queda molta feina per fer”.  

En la mateixa línia, el tinent d’alcalde de Foment de l’Ocupació i Viver d’Empresa, Toni Vidal, emfatitza “el compromís per buscar noves oportunitats d’ocupació a Salt, ja sigui amb projectes d’emprenedoria, així com aprofitar nous projectes que arribaran a la vila en els propers mesos perquè més saltencs puguin retornar al món laboral”.

A més, Vidal també subratlla “la importància dels cursos formatius que es proposen des de l’EMO perquè els ciutadans puguin rebre formació laboral del seu àmbit o d’altres àmbits per millorar les habilitats d’aquestes persones i tenir major garantia d’èxit en la seva inserció laboral”.