La UdG renuncia a l’edifici del barri de Palau que li havia cedit la Generalitat

La institució gironina explica que reformar l’edifici, a prop del campus de Montilivi, costa més que construir-ne un de nou

En un principi havia de servir perquè els estudiants complementessin l’activitat acadèmica durant l’etapa universitària

L’immoble fa alguns anys que està en desús i l’Ajuntament de Girona també havia anat al darrere de la cessió

La façana de l’edifici ubicat al barri de Palau-sacosta, a Girona.

La façana de l’edifici ubicat al barri de Palau-sacosta, a Girona. / Marc Martí Font

Josep Coll

Josep Coll

La Universitat de Girona ha desestimat la cessió de l’antic edifici propietat de Treball situat al carrer de l’Església de Sant Miquel, al barri de Palau-sacosta, per part de la Generalitat de Catalunya. La cessió per part de l’ens autonòmic es va fer oficial el febrer de 2023. Ara, Diari de Girona ha pogut saber que la institució gironina ha renunciat a l’immoble perquè el cost de les reformes que s’havien de fer era molt elevat, més que la construcció d’una nova edificació.

Quan fa gairebé un any es va comunicar que la Generalitat cediria l’edifici a la UdG, es va dir que l’edifici serviria als estudiants per complementar l’activitat acadèmica durant l’etapa universitària, lligada al Consell d’Estudiants. També havia de ser utilitzat perquè els exalumnes del centre es poguessin continuar formant, a través de les associacions estudiantils.

En tot cas, es va explicar que no seria una residència d’estudiants, com fa uns anys va demanar la universitat. De fet, el 2018 la UdG tenia el suport de l’Ajuntament de Girona per convertir l’edifici en una residència d’estudiants. I és que l’immoble, ara abandonat, no es troba massa lluny del campus de Montilivi. Just al davant, hi ha el camp de futbol de Torres de Palau i només una baixada per un mateix vial separen l’immoble de les instal·lacions de la UdG a Montilivi.

En tot cas, fonts de la UdG sí que han confirmat aquest mitjà que hi ha un futur projecte per una nova residència, que va lligat a un edifici pels estudiants. Tot i que no han especificat una ubicació concreta, sí que han apuntat que està pendent de rebre l’aprovació del pla especial presentat que servirà de base per a redactar el projecte.

Anys en desús

Antigament, l’edifici havia estat propietat de l’Estat Espanyol, que el va traspassar a la Generalitat. Així que ara està assignat al Departament d’Empresa i Treball i, tot i que ara està en desús, era la seu del Centre de Seguretat i Salut Laboral. Aquí s’hi feien cursos formatius vinculats a temes laborals i de salut.

Tot i així, la UdG no era l’única institució que en els últims anys havia anat al darrere de fer-se amb aquest edifici del barri de Palau-sacosta. També l’Ajuntament en volia la cessió perquè fos un espai per fer cursos de formacions professionals. L’exalcaldessa, Marta Madrenas, va explicar a principis de febrer de l’any passat que des del grup parlamentari de Junts es volia presentar una esmena perquè els pressupostos de la Generalitat de l’any passat tinguessin en compte la rehabilitació de l’immoble. Durant el passat mandat, diferents formacions polítiques, com Guanyem i el PSC, també van preguntar per l’estat de l’edifici.

Subscriu-te per seguir llegint