Girona denega la llicència per fer una sala de festes al Pont de la Barca perquè hi ha un ocupa en l'edifici del costat

Entitats veïnals van avisar al consistori que hi ha una persona vivint en un habitatge sense cèdula d’habitabilitat vigent

L'espai on s'havia projectat la sala, amb l'edifici on hi ha un ocupa, a la dreta.

L'espai on s'havia projectat la sala, amb l'edifici on hi ha un ocupa, a la dreta. / Aniol Resclosa

Tapi Carreras

Tapi Carreras

L’Ajuntament de Girona ha denegat la llicència d’obres i ús per fer una nova sala de festes i concerts al Pont de la Barca amb capacitat màxima per 622 persones El motiu és que el consistori ha constatat que hi ha una persona que viu en l’edifici que hi ha al costat d’on es projectava fer-hi la discoteca i la normativa municipal no permet fer aquest tipus d’activitats. L'equipament, que impulsava un empresari gironí, s'havia d'obrir en una nau de 796 metres quadrats i s'havia dissenyat amb cinc barres, tres sales privades i una pista. El promotor parlava de la sala de festes com la "Razzmatazz gironina". S'havia de dir "Alter", jugant amb les paraules alternatiu i riu Ter, que queda a poca ditància, tot i que protegit per un mur antiinundacions construït recentment.

El regidor d’Urbanisme de Proximitat de Girona, Lluís Martí, ha explicat que diverses entitats veïnals van explicar al consistori que hi havia una persona vivint en aquest edifici, malgrat que no hi estigui empadronat ni tingui la cèdula d’habitabilitat vigent, segons ha informat l'ACN. A partir d’aquí, els consistori va comprovar-ho i per aquest motiu s’ha denegat finalment la llicència. De fet, les associacions de veïns de Sant Ponç i Fontajau havien recollit firmes i presentat al·legacions, com també ho va fer el grup municipal del PSC. Els veïns també temien l'impacte en la mobilitat i l'incivisme a l'entorn de l'equipament quan estigués en funcionament.

La normativa municipal vigent impedeix que es faci un equipament d’aquestes característiques si hi ha continuitat amb un habitatge.

Lluís Martí assegura que en un principi no s’havia tingut en compte que la parcel·la del costat tenia usos habitacionals perquè l’edifici està en mal estat i no hi ha una cèdula d’habitabilitat vigent. Malgrat tot, arran de les al·legacions veïnals han constatat que hi viu una persona, que ocupa il·legalment la parcel·la.

El regidor assegura que aquesta denegació “no és cap cosa rara” ja que inicialment es va començar la tramitació pertinent perquè tot estava en regla i ara, una vegada s’ha comprovat que hi ha aquesta persona vivint al costat d’on havia de construir-se la sala, han denegat la llicència.

Resposta al PSC

El regidor ha negat algunes de les explicacions que va fer ahir el PSC en un comunicat on explicava que s'havia aturat el projecte gràcies a les seves al·legacions on es tenia en compte que es tracta d'una zona residencial. Martí ha deixat clar que allà, des de l'any 2002 sí que és compatible l'ús residencial amb el d'un local com el que es projectava perquè així ho va aprovar el socialistes fa més de dues dècades. I ha insistit en què la raó de la denegació és la presència d'aquest ocupa.