Salt tancarà la meitat de les dutxes dels equipaments esportius municipals

A més, rebaixarà el temps i la pressió de les dutxes que quedin obertes per estalviar aigua

Girona tindrà una ordenança per multar qui gasti més aigua del compte

Aquestes són les restriccions per sequera en la fase d'emergència

Una brida en una dutxa d'un equipament municipal, en una imatge d'arxiu.

Una brida en una dutxa d'un equipament municipal, en una imatge d'arxiu. / Marc Martí Font

ACN

L'Ajuntament de Salt tancarà la meitat de les dutxes dels equipaments esportius municipals i instal·larà brides per reduir el temps de consum d'aigua. A més també es limitarà la pressió a les que quedin obertes per afavorir l'estalvi. A més, i tal i com preveu el decret de sequera, també es prohibeix regar els camps de futbol municipal i només es deixa nou fonts obertes a tot el municipi. L'objectiu és estalviar el màxim d'aigua possible i alhora garantir-ne l'accés a la ciutadania vulnerable. Les fonts que quedaran obertes estan distribuïdes en diferents punts de la ciutat, per tal que els veïns de cada barri puguin tenir a prop un punt d’aigua potable.

En aquest sentit, les fonts que no es tancaran són: la de la plaça Llibertat,la del carrer Sant Antoni, la de la plaça Catalunya, la de la plaça dels Colors, plaça Verdaguer, la del carrer del Greco, font del sector de la Massana al carrer Roca Delpech, la font del sector esportiu de lliure accés de l'Era de Cal Cigarro i una de les fonts de la zona esportiva. En relació a l'ús d’aigua a la via pública, només es podrà regar els arbres per tal d'assegurar-ne la supervivència i els contenidors per la neteja.

A banda de totes aquestes mesures, el consistori farà una campanya de sensibilització amb cartells en equipaments municipals, en especial els esportius, per tal de conscienciar de la gravetat de la situació que afecta a tots els municipis del sistema Ter-Llobregat. A més, també es preveu que es facin missatges de sensibilització des de les xarxes socials del consistori, amb consells d’estalvi d’aigua en el dia a dia de cada llar.

Multes

A nivell municipal, ja es va iniciar fa unes setmanes un control de consum d’equipaments per detectar anomalies en la despesa d'aigua. També s’apliquen millores en els sistemes de doble càrrega de vàters i altres elements que en limitin el consum.

En aquesta línia, es farà un control de dades dels titulars per poder detectar un malbaratament. En cas que es detecti, els propietaris rebran una carta d'avís perquè redueixin el consum. L'Ajuntament recorda que es preveuen sancions des dels 125 euros en els casos lleus, però que poden arribar fins als 3.000 en els casos mes greus. 

El ple municipal d'aquest mes de febrer està previst que es porti a debat el nou pla de sequera amb les modificacions adients a la situació actual i es contempla que l'alcalde, Jordi Viñas, emeti un ban municipal detallant totes aquestes mesures, així com consells a la ciutadania per seguir estalviant aigua.