Empaperen l'Ajuntament de Girona i la seu de la Generalitat pel Cartañà

Les famílies demanen que es mantingui la seu fins que entri en funcionament el futur edifici de la Simon 

Educació demana a l'Ajuntament de Girona aclarir quins espais posa a disposició per a l'Institut Ermessenda

Tapi Carreras

Tapi Carreras

Diverses famílies de l'institut Ermessenda de Girona van empaperar aquest dilluns al vespre la façana de l'Ajuntament i la seu de la Generalitat per reclamar que es mantingui la seu del Cartañà i no se'ls obligui anar tots a la seu dels barracons de Can Prunell. 

Tot això mentre les dues administracions no es posen d'acord en com i quin ha de ser el futur de l'Ermessenda quan acabi aquest curs, coincidint amb la fi del conveni de deu anys amb el Bisbat, que cedeix les instal·lacions del Cartañà a canvi d'uns 100.000 euros anuals

Per la seva banda, l’Associació de Veïns de Montilivi, barri on està ubicada la seu del Cartañà, recolza a les famílies i dona suport al fet que la seu l’Ermessenda estigui a l’edifici del Cartañà. Per això, també demanen que es consideri la possibilitat de renovar el lloguer amb el Bisbat i, d’aquesta manera, no s’allunyin del barri. De fet, els veïns expliquen que els alumnes de l’institut fan uns crèdits curriculars participant en diferents activitats socials del barri. A més, l’AFA del centre és membre de Consell d’Entitats del Barri des de fa anys i hi participa en la diada de Sant Jordi i la Fira de la Joguina.

Nova protesta

Les famílies demanen que es mantingui la seu del Cartañà mentre no entra en funcionament el futur edifici de l'antiga fàbrica Simon de la carretera Barcelona i ja han fet diferents protestes. En aquest sentit, dijous es farà una nova concentració per part de les famílies. A les sis de la tarda està convocada una manifestació que anirà des de la seu del Cartañà, ubicat al nombre 38 del carrer Antic Roca, a l’antiga fàbrica Simon, situada als nombres 142 i 144 del carrer Barcelona.