Canvis urbanístics a Girona per facilitar el nou Trueta i per dotar Domeny de més sol industrial

El ple municipal aprova modificacions al sector on s'ha d'ubicar el futur nou

i per dotar Domeny Sud de més sol industrial

El terreny que es  vol desenvolupar a Domeny.

El terreny que es vol desenvolupar a Domeny. / Marc Martí

ACN/DdG

El ple municipal de Girona ha aprovat diferents canvis urbanístics relatius al sector on s'ha d'ubicar el futur nou hospital Josep Trueta i també per dotar de més sol industrial (18.600 metres quadrats) la sortida oest de l'autopista, a Domeny sud.

El plenari ha aprovat una modificació urbanística en el sector on s’haurà d’ubicar el futur Campus de Salut, on el Departament preveu construir-hi el nou hospital Trueta. Es tracta d’un procediment administratiu previ a la cessió dels terrenys al Departament de Salut. La tinenta d’alcalde de Girona, Cristina Andreu, ha destacat que la proposta aprovada “es fonamenta al programa funcional que resulta de la comissió paritària” on hi ha la Generalitat i l’Ajuntament de Salt.

Andreu ha destacat que per tirar endavant la modificació del PGOU ha calgut un grau de “coordinació” entre diferents àrees de l’ajuntament, com ara les de planejament urbanístic, patrimoni o secretaria. Per altra banda, la tinenta d’alcalde ha remarcat que el punt arriba al plenari amb la “cooperació” amb l’Ajuntament de Salt perquè permeti que la construcció del campus “es faci amb tots els recursos de mobilitat i sensibilitat ambiental que toca”.

El punt ha comptat amb el suport de les tres formacions del govern local i el regidor del PP. El popular Jaume Veray ha remarcat la importància d’accelerar els tràmits urbanístics perquè el nou Trueta “es comenci a construir com abans millor”.

Per altra banda, el PSC s’ha abstingut en aquest punt per diverses reticències en la modificació urbanística. La portaveu de la formació, Sílvia Paneque, ha criticat que no s’hagi tingut en compte la protecció de les masies que hi ha a la zona, tal com el PSC havia defensat des de l’inici. Andreu ha rebatut que la sensibilitat ambiental i patrimonial s’ha incorporat en aquest tràmit urbanístic.

Per últim, Vox ha votat en contra d’aquest punt perquè considerava que faltaven informes sobre la legalitat del procés.

Més sòl industrial a Domeny

El plenari també ha aprovat dotar de més sòl industrial al barri de Domeny. La tinenta d’alcalde ha defensat que aquesta modificació d’usos afecta a una zona propera a l’accés de l’AP-7 que hi ha i també en una zona de la carretera de Sant Gregori. El projecte de modificació urbanística també inclou la construcció d’un aparcament dissuasiu que es projecta per a 500 vehicles. També s'hi preveu un equipament municipal vinculat a la mobilitat i una zona verda.

Cristina Andreu ha anticipat que es preveu una connexió amb bus i també la construcció d’un carril bici que fomentarà la mobilitat sostenible. Aquest punt també ha comptat amb els vots de l’equip de govern i del PP, l’abstenció del PSC i el vot en contra de Vox.