Més de mil firmes contra el nou CAP en una zona verda de Domeny

Els impulsors apunten que no van contra res sinó que reclamen consens entre tots per trobar un espai millor

Els veïns pengen pancartes reclamant que es mantingui la zona verda afectada

Tapi Carreras

Tapi Carreras

Un grup de veïns de l'associació de veïns del barri de Domeny, Pla de Domeny i Taialà ha iniciat una recollida de firmes per mostra la seva oposició a la futura construcció d’un CAP en una zona verda de Domeny. Assenyalen que, en deu dies, han aconseguit més d’un miler de signatures. A banda de la recollida de firmes, també s’han començat a penjar pancartes reclamant que es mantingui la zona verda. «No al CAP dins les zones verdes», «zona verda és salut» o «Els parcs verds són vida» en un mural elaborat pel veí Àngel Vilreales, són alguns dels lemes.

Un dels representants de l’acció Marçal Rocasalva, insisteix en què hi ha zones més adients per a la construcció d’aquest centre. En concret indica que no massa lluny hi ha diverses parcel·les qualificades com a espai per acollir-hi equipaments. Rocasalva exposa que la seva campanya «no va contra ningú» sinó que busca que les administracions reaccionin i «es busquin una solució que tingui el consens de totes les parts», o almenys d’una gran majoria.

Les lliuraran

Els impulsors seguiran recollint signatures i d’aquí a uns dies preveuen entrar-les, per registre, a les diferents institucions implicades, com ara a l’Ajuntament de Girona i el departament de Salut.  

Els veïns van començar a mobilitzar-se a principis d’any contra aquesta ubicació del futur CAP. Van lamentar que tot plegat s’hagués fet sense pràcticament informar els veïns, segons asseguren. «Ens ve gent a preguntar perquè recollim firmes, que ni sap que volen posar el CAP en una zona verda», lamenta Rocasalva.

Comunicat de l'associació

En un comunicat,  l'associació de veïns del barri de Domeny, Pla de Domeny i Taialà assenyala que té constància que a l’esquerra del Ter "hi ha sol destinat a equipaments o, en tot cas, es pot adquirir un solar adient".

També exposa que, per part del consistori se’ls va informar de "la necessitat de prendre una decisió amb urgència" ja que, segons ens erls hi haurien dit, és "primordial començar les obres el més ràpid possible". "És per això que no entenem la ubicació que s’ha triat: una zona verda que s’ha de requalificar, fet que farà retardar la construcció", insisteixen.