Els veïns de Domeny reclamen a l'ajuntament una nova ubicació per al nou CAP

Volen que no es destrueixi l'espai verd de la zona on es vol construir el nou CAP

La parcel·la afectada.

La parcel·la afectada. / Marc Martí

Redacció

Els veïns del barri de Domeny demanen a l’Ajuntament de Girona canviar la ubicació del nou Centre d’Atenció Primària (CAP) que s’ubicarà a la zona. Concretament, l’espai es troba el situat al terreny triangular que configuren els carrers de Carles Riba, de Montserrat Roig i de Josep Vicenç Foix. Una zona que els veïns reclamen no destruir perquè és un espai verd.

Per aquest motiu, demà a la tarda els veïns afectats proposaran a l’Ajuntament aquest canvi d’ubicació. En la reunió hi assistiran la tinenta d’alcaldia de Transició Energètica i Transformació Urbana, Cristina Andreu, i el regidor d’Urbanisme de Proximitat, Lluís Martí. En aquesta reunió també hi haurà representants de l’Associació de Veïns Domeny-Taialà, que també estan en contra d’aquesta ubicació.

En tot cas, els veïns veuen amb bons ulls que es construeixi un nou CAP al barri, però s’oposen frontalment al fet que sigui a aquesta ubicació, ja que «es tracta d’una peça triangular plenament consolidada que s’ha convertit en un espai de trobada i cohesió social». Detallen, per exemple, que és «la zona on esmorzen els estudiants de l’IES Carles Rahola, on els pares passegen o juguen amb els seus fills o on els més grans s’asseuen per xerrar o per descansar després de fer una passejada». A més, expliquen que l’obra suposaria «tallar una desena de xiprers i altres arbres de la zona, a banda de provocar congestió urbanística i de mobilitat».

Cedit a la Generalitat

L’Ajuntament va comunicar fa uns mesos que cediria aquests terrenys al Departament de Salut de la Generalitat perquè s’aixequés el nou CAP. De fet, el consistori havia estudiat altres ubicacions i la Generalitat havia donat el vistiplau a la construcció del nou CAP en un solar del barri de Germans Sàbat. Aquest terreny està a tocar de la riera Bullidors i a poca distància de l’actual equipament ubicat a Taialà. En tot cas, la construcció del nou equipament té l’objectiu de descongestionar l’actual CAP de la zona, situat a Germans Sàbat, que havia quedat petit a causa, sobretot, del creixement urbanístic de Domeny.