La Generalitat enderrocarà l'antic edifici de Treball a Girona

El Govern i l'Ajuntament busquen la fórmula per fer una permuta per cedir un solar a la UdG

La façana de l’edifici ubicat al barri de Palau-sacosta, a Girona.

La façana de l’edifici ubicat al barri de Palau-sacosta, a Girona. / MARC MARTÍ FONT

ACN

En una entrevista a Girona FM, la delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral, ha explicat que l'equipament està molt deteriorat i no és possible rehabilitar-lo. "Esperem que a finals d'aquest estiu estigui a punt l'enderroc", afirma Cañigueral. En paral·lel, Govern i Ajuntament estan buscant la fórmula per fer una permuta. La intenció és que uns terrenys més propers als edificis de la UdG -actualment qualificats com a zona verda- passin a ser d'equipaments. "Així es podria fer la cessió de l'espai i que ells mateixos puguin fer un edifici pels estudiants", explica la delegada.

Cañigueral diu que fa temps que estan treballant amb l'Ajuntament i la UdG per resoldre la situació. "La UdG necessita espais per oferir serveis als estudiant i aquest centre lamentablement durant masses anys ha estat tancat i no utilitzat", afirma la delegada del Govern.

La Generalitat havia plantejat cedir l'edifici, ubicat al barri de Palau-sacosta, a la universitat però el deteriorament que ha patit ha obligat a reconduir la proposta.

"No pot ser que tinguem edificis públics sense utilitzar. A més, això en molts casos provoca un greuge pels veïns", remarca Cañigueral, que afegeix que els residents de la zona es queixen d'actes vandàlics i problemes.

Per això, han acordat enderrocar l'edifici. Un cop s'hagi fet, la voluntat és fer una permuta. La fórmula passaria perquè la qualificació d'equipaments que té aquest solar passi a una zona verda més propera a la UdG. D'aquesta manera, se'ls cediria el terreny proper perquè la universitat pugui fer un equipament per als estudiants.

L'edifici, que era propietat de l'Estat, va passar a mans de la Generalitat.