Festival del Circ de Girona. Semifinal vermella: rècords i fascinació

La semifinal permet contemplar números que passaran a la història

The Flying González.

The Flying González. / Tapi Carreras

Tapi Carreras

Tapi Carreras

La semifinal vermella del Festival Internacional del Circ elefant d'Or permet als espectadors contemplar diversos rècords i quedar fascinats amb números elegants mai vistos. El ritme va guanyant intensitat partit ja d'altes revolucions des de la primera atracció, on un grapat d'acròbates xinesos provinents de Dezhou fan malabars amb barrets. Daria Humeniuk volta i volta amb anelles aèries sota la gran carpa del Camp de Mart de la Devesa.

El circ de la concòrdia

La ucraïnesa dona pas a un rus, en una nova mostra que el circ és amant de la concòrdia mundial. Aleksey Teslin fa moure diferents diàbolos a tota velocitat per donar pas de nou a una participant ucraïnesa, l'espectacular equilibrista Angelina, que mou el seu cos estilitzat agafant-se amb una sola mà.

Jocs icaris i perxa

Els mexicans Hermanos Vivas porten a Girona el que altres famílies d'Amèrica Llatina han demostrat que dominen com ningú, els jocs icaris, on un dels germans fa girar l'altre amb els peus a ritme frenètic. Tanca la primera part una delícia per la vista, la perxa a càrrec dels argentins Duo Soma. Tot plegat, amenitzat pels pallassos xilens Los Tiki-Taka que amenitzen les pauses i pel director i presentador del Festival, l'entregat Genís Matabosch.

Rècord: Quinze trapezistes

La segona part arrenca amb una atracció massiva. Els Flying González van d'un costat a la carpa per l'aire amb el triple trapezi. Són quinze, un número mai vist aquest segle i només documentat, fins ara, dos cops a la història. Jesús Vázquez, a més, fa aixecar el públic amb un quàdruple salt mortal. Qui ho ha vist sempre podrà dir: "Jo hi era". L'argentí Franco Carvallo fa piruetes amb bicicletes que es fan i es desfan i la vietnamita Angel of Crystal porta la fascinació al seu màxim nivell amb un número on evita la caiguda de copes que estan a dalt d'una llarga espasa mentre s'aguanta penjant per l'escenari amb unes teles aèries.

Rècord: malabars amb gerros

La traca final comença amb Resplendance Duo, on la parella australiana fa acrobàcies sense cap altre element i tanca la semifinal un número de malabars amb gerros que també comporta un rècord. Mai hi havia tants artistes a la pista fent aquesta exhibició. s'aconsegueix unint dues colles xineses, una de Nanchong i una de Dezhou, en un mateix espectacle.

Malabars amb gerros.

Malabars amb gerros. / Tapi Carreras

La semifinal vermella es podrà tornar a veure diumenge i dilluns. La semifinal blava, aquest dissabte i dilluns. Per diumenge, hi ha reservada la gala final amb una selecció dels millors números de les dues semifinals. Allà es lliuraran els premis, en forma d'elefants dalinians.

Ja s’han venut més de  25.000 entrades. Tot plegat reuneix 24 atraccions diferents, amb 81 artistes de setze països.

Subscriu-te per seguir llegint