Sarrià es deixa endur per la màgia de la cultura asiàtica

La tercera edició del saló del manga rep més públic que mai i aspira a superar els 3.000 visitants després d’un primer dia pletòric que va servir per retre homenatge a Akira Toriyama

L’anime i el manga han aterrat aquest cap de setmana en el pavelló municipal d’esports de Sarrià de Ter en la tercera edició del Sarrià Manga. Amb una seixantena d’estands i unes 20 actuacions diferents, els amants d’aquest món van poder gaudir, ahir, d’una jornada plena de cultura asiàtica, que encara continuarà durant tot el dia d’avui.

El dissabte el matí centenars de persones es van apropar al pavelló per recórrer els estands o fer alguna activitat. El balanç que feien des de l’organització era molt positiu: «encara que plou la gent ha respost molt bé i hi ha un ambient molt xulo», afirmava Ivan Carrasco, director de continguts de l’esdeveniment. Durant tot el cap de setmana esperen superar els 3.000 visitants.

El flux de gent passejant per les parades era constant

El flux de gent passejant per les parades era constant / Aniol Resclosa

Una de les característiques d’aquesta fira que més agrada al públic i, de la qual, des de l’organització fan bandera, és la localització. «Intentem ser una alternativa per a la gent que no pot anar esdeveniments grans com el Saló del Manga, nosaltres li apropem perquè sàpiga com és», confirma Carrasco.

Per Paula Bravo ahir era la seva primera vegada en el Sarrià Manga, però li va agradar molt perquè «cada vegada es fan més esdeveniments d’aquest tipus i aquest món s’està expandint per aquí com amb el Girocòmic o ara amb aquest saló. A més, és una molt bona opció per als més petits que s’estan iniciant en aquest món, ho tenen a prop de casa», explicava la jove. Una afirmació compartida per Nia, una noia que passejava amb un vestit tradicional xinès: «m’agrada molt i així pots conèixer a molta gent. És un molt bon avantatge tenir un esdeveniment així a Girona».

Alguns visitants coincidien en l’opinió que la fira és una mica petita, però Carrasco apunta que això és un dels seus lemes «Som petits però valents». Malgrat tot, el públic admetia que «està molt bé per ser un poble petit». De fet, una parella que també va assistir a la fira, Antonio i Cristina, asseguraven que el que més els va agradar era que «està tot molt ben muntat i organitzat».

Actuació del grup Sh1ny St4rs

Actuació del grup Sh1ny St4rs / Aniol Resclosa

La fira també serveix perquè els visitants descobreixin artistes emergents tant de l’àmbit musical com la cantant gironina Aiphyra o l’agrupació de K-Pop Sh1ny St4ar; com d’altres arts, com és el cas de Dibuixa amb la Cora. El Sarrià Manga és una oportunitat per donar-se a conèixer, però Cora explica que li agrada participar perquè «a Sarrià el públic és molt agraït i la gent té ganes de conèixer-te». Entre totes les parades i actuacions també hi havia diversos tallers com el de Ballar en silenci K-Pop,o els de Nipponia idiomes o Som Japó que oferien diverses activitats per donar a conèixer i apropar la cultura japonesa als visitants.

Akira Toriyama

Homenatge a Akira Toriyama.

Homenatge a Akira Toriyama. / Aniol Resclosa

El Sarrià Manga ha reservat un espai per fer un homenatge a Akira Toriyama. Han col·locat una fotografia seva i han deixat que la gent li deixi dedicatòries. «Vaig saber de la seva mort ahir a les vuit del matí quan estàvem muntant tot això i sabíem que havíem de fer alguna cosa. És per donar-li les gràcies per tot el que ha fet. És ell qui va començar tot això a Catalunya», explicava Carrasco.

Subscriu-te per seguir llegint