Un expresident dels Manaies de Girona, pendonista d'aquest any

El cartell de Setmana Santa de l'entitat ha anat a càrrec de Pilarín Bayés

Tapi Carreras

Tapi Carreras

Qui va ser president de la confraria de Jesús Crucificat- Manaies de Girona als anys noranta, Joan Alenyà Fugueras, serà el pendonista de la confraria aquesta Setmana Santa. Joan Alenyà va presidir l'entitat entre els anys 1993 al 1998. Està implicat en la confraria des de l'any 1972. Actualment ocupa la posició d'optio de comandament durant les desfilades. Fins ara era decurió de la segona optiada.

L'entrega del penó es farà al carrer Joan Maragall, a l’altura de les oficines de CaixaBank, el dimecres 27 de març. L'inici serà a les vuit del vespre des de la seu dels Manaies, l'església de sant Lluc. A aquesta hora, es començaran a sentir els timbals, els bombos i els pifres sonant a la llunyania i les llances picant a terra mentre els armats es mouen a marxa lenta pel Barri Vell, fins a la Plaça del Vi, on solen fer estrelles i altres formes mentre es van creuant.

Alenyà deixarà en un lloc visible el penó - possiblement al balcó- fins que la confraria el passi a buscar el Divendres Sant per tal que assisteixi a la Processó del Sant Enterrament. Aquell dia els Manaies surten a mitja tarda (18:00 hores) per després formar part de la processó que surt de la plaça de la Catedral a les nou del vespre.

Els darrers pendonistes han estat Enric Pèlech i Feliu (2019), Rober t Xifre (2022) i Narcís Reixach (2023). Els anys 2020 i 2021 no es va desfilar a causa de la pandèmia. Qui sol fer entrega del penó al nou pendonista sol ser qui va ser escollit l’any anterior.

El cartell de l'entitat

El cartell dels Manaies per aquesta setmana Santa l'ha dibuixat Pilarín Bayés.

El cartell de Setmana Santa dels Manaies de Girona.

El cartell de Setmana Santa dels Manaies de Girona. / Pilarín Bayés.