Les cinc noves estacions de Girocleta s'estrenaran abans de l'estiu

El cost aproximat és de 150.000 euros en una inversió que prové en un 90% de fons Next Generation

La nova estació de Girocleta a l'avinguda Lluís Pericot de Girona.

La nova estació de Girocleta a l'avinguda Lluís Pericot de Girona. / Ajuntament de Girona

ACN

ACN

L'Ajuntament de Girona obrirà cinc noves estacions de Girocleta, el servei de bicicletes públiques municipal. Amb aquestes noves estacions, la ciutat tindrà 35 punts d'aparcament repartits entre els diferents barris. El cost aproximat serà de 150.000 euros i es preveu que estiguin operatives a finals d'estiu. Les noves estacions es repartiran als barris de Fontajau, Pont Major, l'Eixample, Santa Eugènia i Domeny. De fet, aquest últim barri encara no tenia cap estació de bicis municipal. L'actuació compta amb una subvenció del 90% del cost provinent dels fons Next Generation. De moment, ja s'han fet 7 de les 12 estacions previstes en aquest fons europeu.

La Girocleta arribarà al barri de Domeny a partir de finals d'estiu després que l'Ajuntament de Girona hagi anunciat que instal·larà cinc noves estacions en els propers mesos. Aquesta inversió forma part del pla d'expansió de la Girocleta que va aconseguir finançament dels fons europeus Next Generation. De moment, els fons europeus ja han finançat les estacions de l'escola de Taialà, la del carrer d'Antoni Gaudí, el carrer Migdia amb el del Riu Fraser, el mercat del Lleó, l'avinguda de Lluis Pericot a l'alçada del número 28, el passeig d'Olot i la plaça de Salt. Ara, s'executaran les ultimes cinc estacions previstes.

Noves estacions

La primera d'elles es col·locarà a Fontajau i serà la segona que tindrà el barri. La primera està al principi de la rambla de Xavier Cugat, a tocar del pont de la Barca. Aquesta segona, serà a l'altre extrem d'aquesta via, al costat del pavelló de Fontajau.

Al Pont Major també s'instal·larà la segona estació del barri a l'encreuament entre el passeig de Sant Joan Bosco i el carrer d'Àngel Marsà i Beca, a prop del pont de l'Aurora. Les noves estacions també reforçaran la connexió en d'altres punts com l'Eixample. El projecte és instal·lar la nova estació al carrer de la Creu, a tocar de la rotonda dels Països Catalans i de la Facultat de Salut de la UdG.

Al barri de Santa Eugènia, el nou aparcament de Girocleta es posarà a la rotonda del Tren d'Olot. Al barri de Domeny, la Girocleta tindrà la primera parada a l'encreuament dels carrers de la Font de la Teula i de Roberto Bolaños Ávalos.