El Museu de la Terrissa de Quart és declarat Bé Cultural d’Interès Local

Pot proporcionar diversos avantatges com ara la protecció legal per ajudar a preservar-lo o obtenir finançament per a la seva conservació i restauració

Reobertura del museu de la terrissa, fa uns mesos.

Reobertura del museu de la terrissa, fa uns mesos. / Marc Martí

Tapi Carreras

Tapi Carreras

El Consell Comarcal del Gironès ha aprovar, a instàncies de l’Ajuntament, la incorporació del Museu de la Terrissa de Quart com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL).

Es tracta d’un reconeixement al valor patrimonial historicoartístic d’aquest equipament cultural que recull els més de 700 anys d’història terrissera de Quart.

A través de la inscripció dels BCIL al Catàleg del Patrimoni Cultural Català, el Departament de Cultura cerca protegir el patrimoni cultural català que, tot i no assolir les condicions dels Béns Culturals d’Interès Nacional (BCIN), és rellevant en el marc local.

Suposa un primer grau de protecció patrimonial. Ser declarat BCIL pot proporcionar diversos avantatges: Protecció legal per ajudar a preservar-lo, finançament per a la seva conservació i restauració, prestigi i reconeixement del bé cultural i foment de la dinamització econòmica.