Salellas anuncia que Girona estudia "accions" contra els propietaris de pisos ocupats problemàtics que no actuïn

Si les persones que entren en un habitatge d'un gran tenidor són famílies vulnerables s'intenta "regularitzar" la situació

L'alcalde de Girona, Lluc Salellas, abans de l'inici dun ple municipal.

L'alcalde de Girona, Lluc Salellas, abans de l'inici dun ple municipal. / Xavier Pi / ACN

Tapi Carreras

Tapi Carreras

L'alcalde de Girona, Lluc Salellas, ha anunciat que l'Ajuntament està estudiant "accions" cap als propietaris de pisos ocupats que causen malestar convivencial si no actuen voluntàriament. Es refereix a la necessitat que tinguin els habitatges protegits i que s'estigui buscant un llogater o comprador activament.

D'aquesta manera, el batlle gironí responia a la Defensora de la Ciutadania, Marta Alsina, que ha explicat que hi ha moltes queixes per les ocupacions il·legals.

Salellas també ha explicat que si detecten que les ocupacions són de persones o famílies vulnerables "es treballa per regularitzar la situació", per exemple amb lloguers socials. Això passa quan aquest habitatge és d'un gran tenidor. Per exemple, d'una entitat bancària, un fons voltor o d'algú que té multitud de pisos buits.

La Defensora, ha situat les ocupacions com una de les principals preocupacions de la ciutadania que ha atès al llarg de l'any 2023. Fins i tot ha citat els carrers Bellaire i Universitat de Cervera com a exemples.

Sobre les persones sense sostre ha relatat que han anat augmentant els recursos per atendre’ls. Pel que fa als sorolls i molèsties ha dit que les noves ordenances poden ajudar a trobar solucions. Finalment, respecte del problema per aconseguir un taxi adaptat, ha indicat que estan parlant amb el sector del taxi per solucionar-ho.    

L’alcalde ha exposat que els regidors tenen bona predisposició per atendre la recomanacions d’Alsina.