Un operari de la construcció cau d'una bastida des d'un sisè pis a Girona

L'home ha resultat ferit greu i el SEM l'ha evacuat al Trueta

Les imatges de l'actuació dels serveis d'emergències

Eva Batlle

Eva Batlle

Accident laboral greu aquest dijous al migdia a Girona. Un operari que duia a terme les obres de rehabilitació i pintura d'un edifici del carrer Joan Maragall ha caigut d'un sisè pis -cinc plantes i entresol- mentre estava enfilat a la bastida treballant.

Aquest edifici compta amb uns baixos comercials i també dona al carrer Francesc Ciurana. L'home, de 51 anys i veí d'Esplugues de Llobregat, s'ha precipitat de la bastida que dona a la plaça. Ha caigut daltabaix de sis plantes i tot indica que la lona de la bastida i un arbre, li han esmortit la caiguda.

Tot i això, la víctima ha patit ferides greus al cap i la resta del cos. El SEM l'ha tractat in situ i després evacuat al Trueta en estat greu. Els Bombers també han donat suport al SEM.

Segons fonts presencials, el treballador quan ha caigut no duia cap mena d'arnès.

Aquest accident ha mobilitzat fins al punt del succés la Policia Municipal de Girona, el SEM amb tres unitats i els Bombers amb dues dotacions.

La Policia Municipal de la seva banda, s'encarrega d'instruir l'atestat que portarà al jutjat i investiga les causes de l'accident laboral. Tècnics d'Inspecció de Treball també s'ha traslladat al lloc dels fets, indiquen fonts municipals.

Arran dels fets s'ha tallat al trànsit el carrer Joan Maragall i cap a tres quarts d'una s'ha reobert. Tot i això, els serveis d'emergències no han marxat de la zona fins al cap d'una bona estona.

El succés ha generat molta expectació a la zona i molt curiosos es paraven a mirar i a preguntar què havia succeït.