Un detingut i quatre investigats a Salt en un operatiu de la Guàrdia Civil contra el gihadisme

L'actuació de Salt forma part d'una àmplia operació en diversos punts d'Espanya, entre ells Algesires

L'Audiència Nacional porta la investigació sobre adoctrinament gihadista

Les imatges de l'operatiu policial a Salt

VÍDEO: Un detingut i quatre investigats a Salt en un operatiu de la Guàrdia Civil contra el gihadisme

Gerard Vilà / ACN

Juan José Fernández / Germán González

La Guàrdia Civil ha detingut a Salt un home i n'investiga quatre més relacionades amb el terrorisme gihadista.

Aquestes actuacions formen part d'una àmplia operació policial contra aquest terrorisme internacional que té com a epicentres Salt i Algesires.

Aquest dimarts a primera hora del matí s'ha desplegat un gran nombre d'agents de la Guàrdia Civil a Salt i han sorprès els cinc homes a casa seva. En diversos domicilis hi han actuat agents d'Informació de la Guàrdia Civil, agents del Grup d'Acció Ràpida (GAR) i efectius especialistes en explosius (TEDAX) que s'han desplaçat a la zona. El cas es troba en mans de l'Audiència Nacional que porta una investigació sobre adoctrinament gihadista a bandes internacionals.

Un constructor amb bons lligams

El detingut de Salt així com els altres investigats són tots homes i de nacionalitat marroquina. A l'arrestat l'han sorprès els agents del GAR aquest matí a casa seva, com ha avançat l'ACN. Posteriorment, els agents sota moltes mesures de seguretat han escorcollat el domicili ubicat al número 139 de l'Avinguda dels Països Catalans i al cap d'unes hores després l'han traslladat a la Guàrdia Civil per posteriorment, ser entregat a l'Audiència Nacional, a Madrid.

El suposat gihadista treballava en una empresa de reformes de la zona i comptava amb una xarxa de suports a la comunitat musulmana local, de majoria marroquina. A aquest se li atribueixen de moment delictes de col·laboració amb banda armada, apologia del terrorisme i adoctrinament gihadista. No es descarta que també l'acusin de blanqueig.

Àmplia operació

Fonts policials asseguren que el dispositiu forma part d'una actuació més àmplia en la qual hi ha més detinguts relacionats amb el terrorisme gihadista. En aquest sentit, es tractaria d'una operació amb connexions internacionals relacionada amb el finançament de grups terroristes, a més d'altres delictes.

El cop policial, que encara està obert, s'estén a diverses províncies, indiquen fonts pròximes a l'operació, amb un nombre de detinguts que encara no ha transcendit. L'arrestat a Salt seria un dels que tindria un paper més important en aquest entramat. En el marc de la mateixa operació també s'investiguen possibles accions de finançament a altres cèl·lules del gihadisme.