El gat et segueix fins al lavabo? Coneix per què ho fa!

Aquests animals felins amaguen molts secrets

El teu gat et segueix fins al lavabo?

El teu gat et segueix fins al lavabo? / wirestock

Àgata Candela Millán

Les nostres mascotes són irresistibles i més quan ens persegueixen per a tot arreu. Anem a buscar menjar, venen darrere, anem al dormitori, allà els tenim, però, i si anem al lavabo? També ens segueixen. Els gats són uns animals molt intel·ligents i si ens segueixen fins al lavabo, per alguna cosa serà; la vols descobrir?

Són moltes les teories que circulen per Internet sobre aquest comportament. Una de les més escoltades és la de la “protecció”: el gat, en considerar que estem en un moment vulnerable, aniria a protegir-nos. No obstant això, aquesta no és una de les més recolzades per experts felins i n'hi ha d'altres molt més lògiques que encaixen, a més, amb el comportament del teu animal.

Des del sofà fins al vàter

Què busca constantment el teu gat, quan es llença damunt del teclat del teu ordinador, s'asseu davant del televisor o reclama jocs mentre cuines? La teva atenció. Això és exactament el que buscaria quan ens persegueix des del sofà fins al vàter. Els gats, al contrari de les creences més populars, senten un aferrament molt gran cap als seus humans i busquen afecte i atenció constants. Aquestes atencions dependran molt de la personalitat del teu animal: alguns són més "enganxosos" i buscaran les carícies més efusives; altres simplement necessiten assegurar-se que continues viu. Sigui com sigui, la realitat és que el teu gat necessita saber que tots els membres de la bandada estan bé, i per això, et persegueix fins a l'últim racó de la casa.

Descobreix els hàbits dels gats

Descobreix els hàbits dels gats / freepik

També hi ha altres motius pels quals el teu felí pugui presentar-se al bany i, si coneixes bé aquests animals, tampoc et sorprendran gaire.

Busquen el fresquet

El teu gat necessita estar fresc a l'estiu, això és així. Les seves necessitats bàsiques impliquen estirar-se al màxim sobre les rajoles per absorbir la màxima frescor possible, cosa molt fàcil d'aconseguir al bany. Aquesta potser és una de les raons per les quals el teu animal reclama la seva presència en aquesta zona de la casa, sobretot en època estival.

Aigua de l'aixeta

Els gats no són ximples: saben que l'aigua de l'aixeta està millor i és més fresqueta que la del bol i sempre preferiran hidratar-s'hi. És per això que molts gats reclamen que els obris l'aixeta (i qui encara tingui bidet ho sap) i pot ser una altra de les raons per les quals el teu pelut ronda i miolen en aquest entorn.