Mor Peter Higgs, descubridor del 'Bosó de Higgs'

Va rebre el Premi Nobel en Física pel seu treball el 2013

Mor Peter Higgs, descubridor del 'bosó de Higgs'

Mor Peter Higgs, descubridor del 'bosó de Higgs'

EFE

EFE

El científic britànic Peter Higgs, descobridor del 'bosó de Higgs' i Nobel de Física, ha mort als 94 anys "després d'una breu malaltia", segons va confirmar aquest dimarts la Universitat d'Edimburg en un comunicat.

Higgs, que va revolucionar la física moderna en descobrir aquesta partícula subatòmica denominada "partícula de Déu", "va morir en pau aquest dilluns, 8 d'abril, en el seu domicili, després d'una curta malaltia" i la seva família "ha demanat que tant els mitjans de comunicació com els ciutadans respectin la seva privacitat en aquests moments", segons la nota.

El director de la Universitat, el professor Sir Peter Mathieson, va indicar que el científic "va ser un individu notable, un científic veritablement dotat, la visió i la imaginació del qual han enriquit el nostre coneixement del món que ens envolta".

"El seu treball pioner ha motivat a milers de científics, i el seu llegat continuarà inspirant-ne a molts més durant generacions esdevenidores", va agregar.

El físic, professor emèrit d'aquesta universitat escocesa, va rebre el Premi Nobel en Física pel seu treball el 2013, juntament amb el belga Francois Englert.

Va ser amb Englert amb qui Higgs va predir el 1964 l'existència del bosó, la partícula amb la qual interactuen unes altres i que fa que aquestes "adquireixin" una massa determinada.

Després d'obtenir el Nobel de Física, el britànic va reconèixer que se sentia "aclaparat" per aquest premi, del qual es va assabentar quan una veïna el va parar al carrer per a felicitar-lo.