Coneix els beneficis del Dia sense Cotxe

Girona ha pres actuacions durant la Setmana Europea de la Mobilitat

La salut respiratòria i la tranquil·litat són dues pautes essencials per viure plenament

La canalla de l’escola Doctor Masmitjà jugant al carrer de Sant Joan Baptista la Salle.

La canalla de l’escola Doctor Masmitjà jugant al carrer de Sant Joan Baptista la Salle. / MARC MARTI FONT

Cristina Clopés

Cristina Clopés

Avui, 22 de setembre, és el Dia sense Cotxe i diverses localitats aprofiten per a fomentar l'ús del transport públic, vehicles no contaminants com els patinets elèctrics, les bicicletes i caminar. Aquest últim és el més recomanable, juntament amb l'ús de la bicicleta perquè no contaminen l'atmosfera i aprofitem per fer esport. La salut és el factor número u en la Setmana Europea de la Mobilitat.

Girona s'ha pronunciat, tallant el carrer de la Salle, per tal de promoure les activitats pels més joves i així, aconseguir una tranquil·litat de poder jugar al carrer sense estar pendent dels cotxes. Viure en una ciutat pot ser molt esgotador a conseqüència dels sorolls, el tràfic i la contaminació atmosfèrica, entre altres. Per això, des de l'administració s'està fent aquesta prova pilot, per saber si és factible, després de la posterior anàlisi, al qual serà dut a terme.

Els talls han estat als carrers Juli Garreta, Bisbe Lorenzana i Barcelona

Diversos usuaris han mostrat les seves opinions envers aquesta situació. Alguns s'han queixat per les llargues cues que això ha ocasionat als vehicles, provocant un augment de la contaminació, retards a la feina o problemes per carregar i descarregar material i estoc de les empreses d'aquests carrers... I altres, han estat a favor de crear un carrer de vianants on no hi hagi vehicles i els nens i els adults puguin jugar, passejar i estar en un espai segur.

Aquesta prova pilot es durà a terme durant 20 dies i després s'analitzaran els resultats per veure si per l'any vinent, 2024, pot ser una opció viable per la ciutat i pels vianants. Així doncs, esperem a veure els resultats ben aviat i saber si Girona podrà comptar amb una nova zona de vianants.

Malalties respiratòries

Malalties respiratòries / krakenimages.com

Limitar l'ús del vehicle, sempre que es pugui, pot fer que l'augment significatiu de malalties respiratòries que hi està havent en els últims temps, pugui remetre, ja que, en els darrers anys aquestes xifres han augmentat amb més casos d'asma, al·lèrgies i altres patologies respiratòries sense diagnosticar a conseqüència de la contaminació i el canvi climàtic. A més, apostar per la salut és primordial! Utilitza el transport públic, camina, utilitza la Girocleta i gaudeix d'una vida més prospera.