Michelin lidera el mercat del pneumàtic destinatal vehicle pesat

La planta d’Aranda de Duero és la major del Grup Michelin dedicada a la producció d’aquesta mena de pneumàtics

La planta burgalesa té una capacitat de producció anual de 157.000 tones | MICHELIN

La planta burgalesa té una capacitat de producció anual de 157.000 tones | MICHELIN / Vicente Montoro

Vicente Montoro

Encara que Michelin és en origen una empresa francesa, gairebé es pot considerar més espanyola que moltes altres que presumeixen de ser-ho, però que produeixen els seus productes als països asiàtics. Porta instal·lada a Espanya des de 1932, i en l’actualitat disposa de quatre plantes de fabricació que converteixen a Espanya en el segon centre de producció del món en tones i el més important del Grup a Europa, per davant de França.

Una de les seves principals plantes és la d’Aranda del Duero, especialitzada en la fabricació de pneumàtics de vehicles de gran grandària, concretament de camió, autobús, autocar. Amb més de 50 anys d’història aquesta és la major fàbrica de pneumàtics de camió del Grup Michelin, amb una capacitat de producció anual de 157.000 tones.

Supera els 1.200 empleats, i és un referent en el grup, quant a excel·lència operacional i recerca i desenvolupament. Una dada a tenir en compte és que dos terços de la seva producció es queda a Europa, anant la resta sobretot al mercat nord-americà.

Garantia de qualitat.

Michelin no dubte a garantir que els seus pneumàtics mantenen totes les seves qualitats fins al final de la seva vida útil. Són capaços de produir pneumàtics «vius», que en anar desgastant-se el dibuix apareix una nova estructura que substitueix a l’anterior, ja desgastada, prolongant amb això la vida del pneumàtic. Tot això producte d’un procés molt complex a l’hora de la cocció final.

D’altra banda, i en relació amb els pneumàtics de camió, la marca compta amb Michelin Connected Mobility, una solució integral que permet a les flotes de camions operar de forma més segura, eficient i sostenible mitjançant la connexió dels pneumàtics amb la incorporació d’un xip.

Gràcies a una combinació de solucions relatives a la gestió de pneumàtics, tecnologies i algorismes propis per a recopilar informació, aquest sistema ajuda les empreses a estalviar costos, sent molt més sostenibles i eficients.

La factoria d’Aranda produeix totes les gammes Michelin en el món del camió. També fabriquen els pneumàtics de Metre amb els quals equipen instal·lacions com el tren T4 aeroport Madrid, Metre de París, el de Santiago de Xile o el de Mèxic DF.