Inflar les rodes amb aquest gas pot ser més beneficiós del que creus

Es tracta d'un gas amb el qual no se solen inflar les rodes, però que és més beneficiós del que creus

Inflar els pneumàtics amb gas de nitrogen

Inflar els pneumàtics amb gas de nitrogen / @ teksomolika

Fernando Álvarez

L'inflat dels pneumàtics és un factor essencial per circular amb el teu vehicle i és molt més important si estàs a punt de fer un viatge de mitjana o llarga distància. Encara que, el més normal és inflar les rodes del cotxe amb oxigen, hi ha un altre gas amb què el teu cotxe se'n veurà beneficiat. A continuació, t'expliquem quin és i els seus principals avantatges.

Pneumàtics més sostenibles

Amb les noves normatives d'emissions que trobem al nostre país i a tot el món, la majoria d'empreses d'automòbils han volgut reduir l'empremta de carboni que deixen. Per això, entre altres mesures, han canviat completament el disseny dels seus vehicles i motors, perquè consumeixin menys i ho facin d'una manera més ecològica.

Però això, no ho és tot. Marques com Pirelli (especialitzada en pneumàtics) també han volgut posar el seu granet de sorra. I és que, si no ho sabies, ara pots comprar uns pneumàtics sostenibles pel teu vehicle. Es tracta dels Pirelli P Zero E, un pneumàtic que conté més del 55% de materials d'origen natural i reciclat. 

La importància de la cura

Amb tots els quilòmetres que, segurament, has fet al teu cotxe aquest estiu, és molt probable que aquest hagi patit més del que deu. Per això, és recomanable no només que revisis l'estat del teu cotxe amb certa freqüència, sinó que, també abans i després de fer un viatge llarg, li facis una revisió, si vols evitar que el teu vehicle pateixi avaries.

Les avaries més comunes als vehicles solen estar relacionades amb les rodes, i és que sovint les descuidem sense adonar-nos-en. Perquè els teus pneumàtics estiguin en bon estat durant tot l'any és recomanable que els revisis sovint i que no els forcis més del que les instruccions del fabricant ho indiquen, ja que són un element molt important per a la teva seguretat a la carretera.

Revisar les rodes del cotxe

Revisar les rodes del cotxe / @ Drazen Zigic

Inflar les rodes amb aquest gas

Com et dèiem abans, hi ha un gas amb el qual, inflar les rodes del teu vehicle pot ser molt més beneficiós per a tu, i es tracta del nitrogen.

Aquests són alguns dels seus principals avantatges:

  • Amb el nitrogen l'interior de la roda es manté a una temperatura més baixa, cosa que és bona perquè el pneumàtic duri més temps.
  • Les rodes inflades amb nitrogen tendeixen a perdre menys pressió a l'hora de patir una punxada, i sí, poden barrejar-se amb oxigen, no cal buidar-les.
  • Les propietats del nitrogen redueixen el risc que es produeixi la cristal·lització del pneumàtic, la qual cosa és més segur per a tu i farà que la goma es conservi més i millor.
  • Es tracta d'un gas molt estable, cosa que farà que les rodes estiguin en la pressió adequada durant un major temps i amb un menor esforç.

En resum, el nitrogen és un gas que rendibilitzaràs als teus pneumàtics, però també té algun inconvenient... En primer lloc, es tracta d'un gas una mica complicat d'aconseguir, ja que hi ha poques benzineres que el subministrin. D'altra banda, el preu és superior al de l'oxigen (com cal esperar) rondant els 4 euros per roda. Tot i això, per a situacions concretes és una manera d'inflar els pneumàtics a tenir en compte pels seus grans beneficis.