Activitats de lectura gratuïtes des de febrer fins a Sant Jordi: així és la iniciativa Al Gironès llegim!

El Consell Comarcal organitza la novena edició d’aquest esdeveniments que tindrà més de 150 activitats gratuïtes  

El ratolí Frederic - El Cacauet

El ratolí Frederic - El Cacauet / Consell comarcal del Gironès

Jaume Puig

La llengua és un dels pilars fonamentals de la cultura. En aquest sentit, la lectura és una de les millors eines disponibles per a la seva difusió i normalització. Per aquest motiu, des de les administracions públiques com el Consell Comarcal del Gironès i els ajuntaments es treballa en la promoció d’aquesta al territori a través de biblioteques o aules de lectura, però també a través de diferents activitats.  

Des del mes de febrer i fins al dia 22 d’abril, just abans del dia de Sant Jordi, se celebrarà la novena edició d’Al Gironès Llegim! que, amb més de 150 activitats gratuïtes dirigides a tots els públics per gaudir de la lectura. Aquest tipus de projectes volen donar més visibilitat a totes les accions que es fan a la comarca al voltant dels llibres. Aquesta feina permet que el públic es pugui moure d’un poble a un altre amb una oferta variada.  

“Bitxos i Cuques – Creixent amb Art”

“Bitxos i Cuques – Creixent amb Art” / Consell comarcal del Gironès

Quines activitats ofereix Al Gironès llegim!?

La novena edició d’aquest esdeveniment acollirà tota mena d’activitats relacionades amb el món de la cultura, la lectura i la literatura. Passejades literàries o clubs de lectura pels més entusiastes dels llibres; representacions teatrals pels amants de les arts escèniques i jocs o sessions de contes infantils pels més menuts. Un ampli ventall d’activitats per a tots els públics repartides per tots els racons del Gironès.  

La programació finalitza el dia abans de la Diada de Sant Jordi, quan els llibres prenen tot el protagonisme arreu del país. Però una setmana abans, el divendres 12 d’abril, la cantant i pianista Gemma Humet tancarà simbòlicament aquesta novena edició amb un concert a la plaça de l’església de Sant Jordi Desvalls.  

Es pot consultar tota la programació aquí.

Quins municipis participen a Al Gironès Llegim!?

Enguany, tres pobles que no van participar l’any passat com Campllong, Cervià de Ter i Sant Jordi Desvalls s’han sumat  a l’edició d’aquest any. D’aquesta forma, la iniciativa que fomenta la cultura literària organitzarà activitats a un total de 19 municipis i es converteix en l’edició d’Al Gironès llegim que més pobles agrupa. La llista sencera és la següent: Aiguaviva, Bescanó, Bordils, Campllong, Cassà de la Selva, Celrà, Cervià de Ter, Flaçà, Fornells de la Selva, Llagostera, Madremanya, Medinyà, Quart, Salt, Sant Gregori, Sant Jordi Desvalls, Sant Julià de Ramis, Sarrià de Ter i Vilablareix

La cantant Gemma Humet.

La cantant Gemma Humet. / Al Gironès Llegim.