'Barbie' aconsegueix la millor estrena de l'any a Espanya en recaptar més de 6,8 milions i superar els 700.000 espectadors

'Barbie' i 'Oppenheimer' reuneixen aquest cap de setmana a més d'1,6 milions d'espectadors, la millor assistència des de novembre del 2019

Barbie arrasa a Oppenheimer en taquilla i fa història com la millor estrena dirigida per una dona als EUA

Barbie arrasa a Oppenheimer en taquilla i fa història com la millor estrena dirigida per una dona als EUA / Warner Bros

EP

L'estrena de la pel·lícula de 'Barbie' de Greta Gerwig s'ha convertit en la millor estrena de l'any a Espanya amb una recaptació que supera els 6,8 milions d'euros des de la seva estrena el 20 de juliol i més de 700.000 espectadors, segons dades de Comscore Movies Spain.

A més, gràcies a aquesta pel·lícula i a 'Oppenheimer' de Christopher Nolan, aquest cap de setmana el cinema ha aconseguit reunir més de 1,6 milions de persones, sent la millor assistència des de novembre del 2019. 'Barbie' s'ha imposat de moment a 'Oppenheimer' i ambdues encapçalen la llista de pel·lícules més vistes des que es van estrenar el dijous passat.

Així mateix, Comscore assenyala que el dissabte es van registrar més de 580.000 espectadors al cinema en tota Espanya, aconseguint el millor dissabte des de 2019, mentre que el divendres 21 de juliol van acudir a les sales 500.000 persones, sent el millor divendres des de 2019.

El fenomen --que s'ha denominat 'Barbenheimer' la unió dels noms de 'Barbie' i 'Oppenheimer'-- ha acumulat fins a aquest diumenge més de 7,6 milions d'euros. El top 10 de pel·lícules més vistes ho completen  'Elemental'; 'Insidious''Mision Imposible''Vacaciones de verano''Indiana Jones''Spider Man''Ruby'; i per últim 'Te estoy amando locamente'.

Les bones dades a Espanya també s'han replicat a altres països. Per exemple, en la seva estrena als Estats Units i el Canadà, segons NBC News, 'Barbie' va batre rècords en recaptar més de 155 milions de dòlars en més de 4.200 sales i 'Oppenheimer' va recaptar 80,5 milions de dòlars en més de 3.600 cinemes.

Totes dues pel·lícules han impulsat la taquilla americana a prop de 302 milions de dòlars en vendes totals d'entrades de cap de setmana, com destaca The New York Times. D'aquesta manera, la pel·lícula de '' ha estat l'estrena més vista d'una pel·lícula dirigida per una dona, des de 'Capitana Marvel' d'Anna Boden en 2019, segons el mitjà de Nova York.

La recaptació total de 'Barbie' supera els 330 milions de dòlars -el doble del que va costar produir-la- després d'estrenar-se en 70 països i el seu rival 'Oppenheimer' porta 174 milions dòlars en els 79 països en els quals és present, segons Comscore.