Aprèn a fer lasanya a la catalana: farcida amb albergínia i botifarra
Agafa paper i boli i mans a l'obra
Te'n lleparàs els dits
Ja no voldràs tornar a menjar la lasanya tradicional
![Descobreix com fer lasanya a la catalana](https://estaticos-cdn.prensaiberica.es/clip/abaac6c3-5e68-40fc-9ddd-e0d2d6492e2b_16-9-discover-aspect-ratio_default_0.jpg)
Descobreix com fer lasanya a la catalana / timolina
Eva Remolina / AMIC
La lasanya és un plat molt consumit a Espanya i és que la seva composició fa que ens llepem els dits després de menjar-la. Aquest plat està format per diverses capes de pasta de farina de forma quadrada o allargada, segons el fabricant o, si la fem nosaltres, segons el gust del consumidor. Tot i que, us recomanem fer-la casolana i al vostre gust; sempre serà més saludable i respectuosa amb els vostre pal·ladar. El seu interior sol contenir carn picada o verdura i va acompanyada de salsa i formatge. Oi que se us fa la boca aigua? Doncs avui us portarem la recepta de la lasanya, però canviant uns elements per tal de menjar la versió catalana: lasanya a la catalana amb albergínia i botifarra. Pren nota que t'expliquem com fer-la pas a pas.
Ingredients:
- 1 paquet de làmines de lasanya
- 2-3 albergínies mitjanes, tallades a rodanxes fines
- 400 g de botifarra catalana, sense pell
- 1 ceba gran, picada
- 3 grans d'all, picats
- 800 g de tomàquet triturat
- 1/2 tassa de vi negre
- 2 cullerades d'oli d'oliva
- 1 culleradeta de sucre
- 1 culleradeta de farina
- 400 g de formatge ratllat (parmesà, mozzarella, o una barreja)
- 500 ml de llet
- 50 g de mantega
- 4 cullerades de farina
- Nou moscada, sal i pebre al gust
Instruccions:
- Preescalfa el forn a 180 °C.
- En una paella gran, escalfa l'oli d'oliva i sofregeix la ceba i l'all fins que estiguin transparents. Afegeix la botifarra sense pell i trencar-la amb una espàtula mentre es cou. Quan la carn estigui ben cuita, s'ha d'afegir el vi negre i deixar que redueixi.
- A continuació, cal afegir el tomàquet triturat, el sucre, la farina, la sal i el pebre. Deixa coure a foc baix durant uns 20-25 minuts fins que la salsa s'espessi. Prova i ajusta els condiments segons el gust.
- Mentre es cuina la salsa, en una paella separada, salteja les rodanxes d'albergínia amb una mica d'oli fins que estiguin tendres. Reserva.
![Cuinar una lasanya catalana](https://estaticos-cdn.prensaiberica.es/clip/cbb019b8-28f0-40c9-9779-d03b82cd0853_alta-libre-aspect-ratio_default_0.jpg)
Cuinar una lasanya catalana / freepik
- Per a la beixamel, en una cassola, has de fondre la mantega a foc mitjà. Afegeix la farina i remena constantment fins que es formi una pasta. A poc a poc, afegeix la llet mentre continues remenant per evitar grumolls. Continua remenant fins que la salsa s'espessi. Finalment, afegeix una mica de nou moscada, sal i pebre al gust.
- En una safata per a forn, munta les capes de lasanya. Comença amb una làmina de lasanya amb la salsa de la carn, després una capa de làmina de lasanya, una capa d'albergínia, una capa de beixamel i una capa de formatge ratllat. Repeteix fins que s'acabin els ingredients.
- Acaba amb una capa de beixamel i una bona quantitat de formatge ratllat.
- Enforna durant uns 30-35 minuts, o fins que la part superior estigui daurada i la lasanya estigui bullint.
- Treu del forn i deixa reposar uns 10 minuts abans de tallar i servir.
- Veïns i familiars de les víctimes del tiroteig de la Font de la Pólvora reclamen detencions als Mossos
- El càmping ‘pijo’ que triomfa a les xarxes
- Girona prepara un «projecte de gran reparació» de l’estructura de la plaça Catalunya
- Mor assassinada de manera violenta l''influencer' de 21 anys Catalina Gutiérrez
- Necrològiques , Noticies de Necrològiques - Diari de Girona
- Cassà de la Selva atrapa i denuncia un incívic que va llançar un sofà al costat d'una zona de contenidors
- Necrològiques del 8 de juliol de 2024
- Mor als 43 anys Elsa Llorente, periodista de la cadena SER i laSexta