El Panettone: Deliciosa tradició italiana que enamora el món

Ara els pots trobar de xocolata, crema, fruits secs o fruita fresca

Panettone

Panettone / getty images

Eva Remolina / AMIC

Originari d'Itàlia, el panettone és un delicat pa dolç amb una història que es remunta a la ciutat de Milà a la Llombardia, a principis del segle XX. Encara que les seves arrels són una mica incertes, es creu que el seu naixement es deu a un error en la recepta de pa tradicional. Llegendes locals expliquen que un pastisser de Milà va afegir per accident fruita seca i altres ingredients a la massa de pa, donant lloc a aquesta deliciosa creació.

El panettone és un element imprescindible a les taules durant les festivitats de Nadal i Cap d'Any, i la seva presència simbolitza l'amor, la unió i la bona sort. La tradició de compartir un panettone amb família i amics s'ha estès arreu del món, sent una de les postres més consumides durant les celebracions nadalenques.

Un panettone per Nadal

Un panettone per Nadal / freepik

El Procediment de Creació:

Fer un panettone, és tot un art. La massa es prepara amb farina, ous, sucre, mantega i llevat, però el que realment distingeix aquest pa dolç són els seus ingredients especials: fruits confitats, pinyons i panses. La fermentació és un pas crucial i pot durar fins a 36 hores, donant com a resultat una textura lleugera i una aroma irresistiblement dolça.

Tot i que el panettone clàssic amb fruits confitats és el més conegut, en els últims anys s'han creat diverses variants per satisfer diferents gustos, incloent-hi els farcits de xocolata, crema, fruits secs o fruita fresca. Les innovacions han convertit aquesta tradicional delícia en una canviant paleta de sabors, adaptant-se als gustos moderns sense perdre l'essència de la seva arrel italiana.