Coneix el llenguatge dels coberts: demostra si t'ha agradat o no el plat que t'han servit

Queda com un entès en gastronomia amb aquests codis secrets de moda

Com posar els coberts en els plats

Com posar els coberts en els plats / freepik

Sergio Romero

És indiferent el lloc, però, vols saber com quedar com un entès de la gastronomia? És molt senzill! De vegades amb un sol gest, pots demostrar al cuiner o cambrer que has quedat satisfet i que el menjar estava boníssim. Sovint mengem a bars o restaurants, sense comptar quan anem a casa dels nostres familiars o amics a fer un sopar, per exemple. Així doncs, et desvelem el truc per quedar com un entès del sector i només amb els coberts.

L'alta cuina està envoltada de protocols que molta gent corrent desconeixem i, entre ells, un que s'ha posat de moda les últimes setmanes és el llenguatge dels coberts.

Segurament, alguna vegada hagis sentit a parlar que, segons com col·loquis els coberts, estàs transmetent un missatge al cambrer i que existeix un llenguatge de signes mitjançant el qual pots transmetre la teva satisfacció o decepció amb el plat que acabes de consumir. També podem indicar si hem acabat, si estem en pausa o si ja volem el plat següent.

La direcció és molt important

La direcció és molt important / @ Racool_studio

El llenguatge dels coberts

Si dominem el protocol, estarem demostrant comprendre les normes bàsiques de cortesia a l'hostaleria i evitar situacions incòmodes, com indicar a un cambrer que el plat no ens ha agradat sense que hagi estat així.

Manejar aquestes qüestions transmet un missatge de bona educació i de respecte pels amfitrions i companys de taula.

Els codis que podem expressar segons situem els coberts en finalitzar el nostre àpat

Per sort, Twitter (X) ens ofereix una forma senzilla i amena de conèixer aquest 'vocabulari' especial. En el seu perfil, @ulloacariberd ho explica de manera molt visual.

Per exemple, deixar els coberts formant una creu o un símbol de més al plat, amb la punta de la forquilla apuntant cap a la nostra dreta i el ganivet cap amunt, indica que estem llestos perquè ens serveixin el segon plat. Per contra, si els col·loquem formant un triangle, amb la punta a l'extrem oposat a nosaltres, vol dir que volem fer una pausa.