Coneix la programació de la Festa Major de Palafrugell 2023

Descobreix tota la programació: sardanes, balls, visites guiades i tallers familiars, entre altres 

Imatge d'arxiu de la Festa Major de Palafrugell

Imatge d'arxiu de la Festa Major de Palafrugell / MARC MARTI

Daniela Cabeza

Entre les moltes festes que hi haurà durant aquest cap de setmana també se celebrarà la Festa Major de Palafrugell. Es farà del 18 al 23 de juliol on hi haurà tota una sèrie d'activitats apta per a totes les edats. Tot seguit, us presentem una mica sobre el programa de la Festa Major de Palafrugell 2023. 

Avui, dimarts 18 de juliol hi haurà una presentació d'un llibre anomenat La mar de bé amb la col·laboració del Restaurant Casamar. El dijous 20 de juliol, també, s'ha programat una jornada especial de portes obertes que inclou el Museu del Suro de Catalunya, la Torre de Guaita de Sant Sebastià de la Guarda, la Fundació Josep Pla, al Dipòsit d'Aigua Modernista de Can Mario i la Fundació Vila Casas- Museu Can Mario. Una altra activitat que és considerada pròpia de Palafrugell serà la de dissabte 22 de juliol, denominada com a matinal surera. Es farà a partir de dos quarts de deu del matí a les Escoles Velles de Llofriu que s'anomena De l'arbre al tap, del tap a la taula, i es tracta de viure la pela del suro i gaudir d'un esmorzar temàtic, una visita cultural al Museu del Suro i una degustació de vins de la DO Empordà. Finalment, hi haurà sardanes tant a Plaça Nova com a la Plaça de l'Església, tallers familiars per als més petits de la casa la Fundació Vila Casas - Museu Can Mario (Papiroflèxia, Enfanguem-nos!), castellers, balls, entre altres moltes coses. 

Però, on començarà la festa grossa serà el dijous 20 de juliol a partir de les 20.30 h. Es repartirà en dos espais que hi hauran instal·lats. Un, estarà al pati de l'Institut Baix Empordà i l'altre estarà a l'Aparcament d'aquest mateix institut. 

Pati de l'Institut Baix Empordà

En aquest espai anomenat El Racó de la Festa Major, hi haurà sopars i concerts en directe cada nit on tot començarà a les 20:30 h. El dijous 20, hi haurà un concert de l'energia Big Band & Clara Luna (cantant i coach d'Eufòria TV3). El divendres 21, es començarà amb un concert d'una cantant jove palafrugellenca, LA PAULA. A les 22:00 h, hi haurà l'últim concert que serà de FALL N i, després de sopar, en una zona CHILL OUT podràs estar acompanyat de música & mojitos a càrrec de BB Ocontrail Team. El dissabte 22, a les 20:30 h hi haurà un concert de Vintage Hit Songs i, després de sopar ens trobarem amb el mateix de la nit anterior però amb una festa dels vuitanta. I, l'últim dia, a les 20h per acomiadar-nos d'aquest petit racó tan meravellós i acollidor, es durà a terme un concert de THE BEST OF. 

Aparcament de l'institut Baix Empordà

Totes les actuacions que hi haurà es faran a partir de les 23 h i estarem acompanyats de la presència del Punt Lila, un espai d'atenció i informació de violència sexistes. El dijous, no es farà res en especial, però, hi haurà ambientació musical a cada barraca. I, els dies que falten, cada nit actuaran tres grups diferents. El divendres, Les que faltaband, Habla de mi en presente i el DJ Kharloss Selektah. El dissabte, Oxigen Band, Carla Viento i Serial Killerz i per acabar, el diumenge, els Akoblats, Orquestra di-versiones i Dj Calvins. 

Orquestra Di-versiones a Terrassa

Orquestra Di-versiones a Terrassa / INSTAGRAM