Aquest cap de setmana gaudeix de la Festa Major de Blanes

 Del 21 al 28 de juliol podràs gaudir de concerts, focs artificials, actes tradicionals, entre altres 

Blanes torna a celebrar la seva Festa Major, i ho fa amb un programa ple de propostes com el Concurs Internacional de Focs Artificials o el festival de música Ensorra't. 

La Fira d'atraccions de Blanes durant la Festa Major

La Fira d'atraccions de Blanes durant la Festa Major / AJUNTAMENT DE BLANES

Redacció

Concurs Internacional de Focs Artificials

El pròxim divendres 21 de juliol, hi haurà la cinquanta-unena edició dels Focs Artificials de la Costa Brava. Un dels concursos internacionals més grans d'Europa i dels que actualment se'ls considera un dels més prestigiosos del món. Més d'un milió de persones visiten cada any aquest meravellós i impressionant espectacle per a poder tenir l'oportunitat de gaudir a la fresca d'unes nits de focs i festes patronals. Un festival que ve acompanyat de molta llum, colors i fum. Se celebraran del 21 al 26 de juliol a excepció del 23 de juliol que no n'hi haurà degut a les eleccions. Es llançaran des de Sa Palomera (dins del mar, a la badia de Blanes) cada dia a les 22.30 hores de la nit, però, això no obstant, és recomanable assistir una mica abans, per tal de tenir temps de buscar aparcament i de poder trobar un bon lloc per veure els focs amb tranquil·litat, ja que totes les platges al voltant de Sa Palomera s'emplenen d'un gran nombre de persones. 

Aquest concurs, exactament consisteix en cinc empreses professionals de pirotècnia que competeixen entre elles i ens ofereixen un espectacle ple de color i llum. Durant cinc nits seguides, del 21 al 26 de juliol, tindrà lloc cadascun dels espectacles pirotècnics. Un jurat especialitzat decideix quin és el millor espectacle pirotècnic de tots. 

Els Focs Artificials de la Festa Major de Blanes

Els Focs Artificials de la Festa Major de Blanes / Joaquim Llorens i Garangou

El divendres 21, el primer dia, per inaugurar aquest sorprenent espectacle, es començarà amb l'empresa Pirotècnia italiana Poleggi. L'endemà, dissabte 22, llençaran els focs l'empresa dedicada a la fabricació i muntatge de tota mena de focs artificials per a professionals i particulars, la Pirotència Josman situada a Ourense. Al cap de dos dies, per reprendre el fil, participarà la veterana empresa valenciana que a l'última edició va estar proclamada guanyadora. El penúltim dia, dimarts 25, intervindrà l'anomenada Pirotècnia Mille et une Étoiles de França. I, l'últim dia, dimecres 26, per a acomiadar-nos d'aquest concurs, col·laborarà Pirotècnia Martí, una empresa espanyola situada a Castelló.

Informa't sobre el cartell de la desena edició del festival de música Ensorra't 2023

Aquest any estan de celebració i compleixen 10 edicions. L'any 2012 l'Ensorra't era un projecte molt petit en el qual diverses associacions van voler donar una altra alternativa de festa major als més joves del poble que s'havien quedat sense les desitjades i estimades barraques. L'any 2013 es van reunir més institucions i persones a títol individual. A partir d'aquí, van decidir donar nom i forma al que ara es coneix com un espai de festa i oci nocturn, però també és un model d'implicació i participació on persones i entitats s'uneixen només per a complir un únic objectiu: fer poble. 

A continuació, podreu consultar el cartell de la desena edició de l'Ensorra't 2023 que se celebrarà al Passeig Pau Casals (Platja). 

Festival de Música Jove de l'any passat

L'Ensorra't, el Festival de Música Jove de l'any passat / AJUNTAMENT DE BLANES

Divendres 21 de juliol

La festa començarà al voltant de les 23 h amb un grup musical anomenat 'Whipping'. Seguidament, a les 00:25 h actuarà un tribut a Extremoduro, a les 02:00 h una banda de versions de rock nacional i internacional que s'anomena Ready to Rock, i per acabar, durant cada nit, a partir de les 03.15 hi haurà diferents Dj's de barra. 

Dissabte 22 de juliol

A les 23:15 h actuarà Xiclet, un trio de rockers espanyols. A continuació, a les 00:25 h tocarà Ebri Knight, un grup de música de folk punk espanyol i seguidament, a les 02:00, hi haurà DJ Sendo abans de començar amb la DJ de barra (Tusmu).  

Diumenge 23 de juliol

Aquest dia serà una mica diferent dels altres, ja que es començarà la nit amb música d'ambient a les 22:30 h. Després, a les 23:15 h hi haurà un estil variat, el qual no haurem escoltat cap de les nits anteriors que serà un grup de rap anomenat DPraims. A les 00:05 h hi haurà un grup musical (Dolça), i més tard, a la 01:20 h, hi haurà DJ Jaume Milla abans de començar amb el DJ de barra que serà en Luca Savelkoul.

Dilluns 24 de juliol

A les 23:15 h actuarà el Moska Band que és una formació musical on combinen el reggae, l'SKA i el "Drum&Bass". Tot seguit, a les 00:25 h els hi tocarà pujar en escenari a les Testarudes que són nou dones que formen part d'un projecte musical de ska, reggae i rocksteady, i més tard, a les 02:00 h tocaran els 'Boom Boom Fighters', un trio format per tres nois joves que tocaran música jamaicana de Catalunya combinant el reggae amb el dancehall i els ritmes caribenys. I, com cada nit hi haurà un Dj de barra (Sílvia).

Dimarts 25 de juliol

I, per anar acomiadant aquest meravellós Festival de Música Jove, a les 23:15 h actuarà 'The Say Tones'. A continuació, a les 00:25 h actuarà 'Serial Killerz', un duet format per dos nois que poden tocar diversos gèneres musicals, com és el cas d'AC/DC, Ramones o Nina Simone. Finalment, a les 02:00 h hi haurà DJ trapella i tard de la nit, hi haurà el Dj de barra (Jordi).

Altres activitats que es poden fer a la Festa Major

A més del Concurs Internacional de Focs Artificials i del Festival de música Ensorra't, Blanes organitza una Festa Major 100% popular amb Doctor Prats i grups de tributs a Queen, Coldplay i U2, entre d'altres. Tindrà lloc del 21 al 28 de juliol, on hi haurà instal·lat un escenari davant de l'Estació d'Autobusos, on l'any passat es van enregistrar rècords de públic. Aquesta celebració cau per la Festa Major de Santa Anna, i s'ha dissenyat de manera en què el nombre més gran de públic possible pugui sentir-s'hi identificat i compti amb aquelles activitats que s'ajustin millors als seus gustos.  

Un concert de la festa major de l'any passat

Un concert de la festa major de l'any passat / AJUNTAMENT DE BLANES

Tot seguit, hi haurà altres escenaris com és el cas del de la Plaça dels Dies Feiners o el de la Casa d'Andalusia a la Plaça dels Països Catalans. En el primer mencionat, el divendres 21 de juliol a dos quarts de dotze de la nit es durà a terme el Gran Correfoc i, un quart d'hora més tard, hi haurà una actuació de l'ESBART JOAQUIM RUYRA. Els altres dies, es duran a terme diferents actuacions infantils a partir de les 19.00 h a excepció del diumenge que serà a dos quarts de vuit. I, a la Casa d'Andalusia es faran diversos estils de ball com zumba, rumba, balls de saló, tango, entre d'altres. Bona Festa Major!

El Gran Correfoc que es fa cada any

El Gran Correfoc que es fa cada any / AJUNTAMENT DE BLANES