Rosa Peral trencarà el silenci en un documental de Netflix

La plataforma estrenarà el mateix dia que la sèrie «Un cuerpo en llamas», una producció al voltant del conegut com a crim de la Guàrdia Urbana

Rosa Peral en un moment del judici.  | ACN

Rosa Peral en un moment del judici. | ACN / ddg. Barcelona

ddg. Barcelona

El conegut com a «crim de la Guàrdia Urbana» donarà molt de si a Netflix. El gegant de l’streaming acaba d’anunciar que estrenarà el documental Las cintas de Rosa Peral el pròxim 8 de setembre, el mateix dia que arribarà a la plataforma El cuerpo en llamas, la sèrie protagonitzada per Úrsula Corberó i Quim Gutiérrez basada en el mateix cas.

El treball documental exposarà des d’un nou angle els fets esdevinguts el 2017 i serviran perquè Peral trenqui el silenci des que es troba a la presó. El documental, produït per Brutal Media, mostrarà per primera vegada el testimoni i el material inèdit que pertany al seu arxiu personal de vídeo i foto. També inclourà entrevistes amb el seu entorn més proper, el fiscal i els advocats del cas, a més dels periodistes principals que van cobrir el cas.

25 anys de presó

El 2020, Peral va ser condemnada a 25 anys de presó per l’assassinat de la seva parella, pel qual també va ser condemnat a vint anys Albert López, el seu amant i agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona, cos policial a què pertanyien tant ella com la víctima.

El documental s’estrenarà el mateix dia que la minisèrie El cuerpo en llamas, basada també en aquest crim. Jorge Torregrossa (Gran Hotel, Fariña) i Laura Mañá (Te Quiero, Imbécil, Un novio para mi mujer) són els directors d’aquest projecte produït per Arcadia Motion Pictures i escrit per Laura Sarmiento, una de les creadores de la minisèrie de Netflix Intimidad. A més d’Úrsula Corberó i Quim Gutiérrez, que es posen en la pell de Rosa Peral i Albert López respectivament, la sèrie també compta amb la participació d’Eva Llorach, que interpreta a Ester i José Manuel Poga, que és Pedro. Raúl Prieto i Isak Ferriz completen el repartiment. Rodada a Barcelona ciutat i altres punts de la seva província, la producció porta a la ficció un cas que va sacsejar l’opinió pública i que ja va ser tractat pel programa Crims de TV3, que li va dedicar fins a tres lliuraments.