Polèmica en el programa ‘Joc de cartes’: una concursant denunciarà TV3

El concurs de cuina va estrenar la nova temporada fa uns dies carregat de polèmica pel comportament d’una de les seves participants

Fotograma del polèmic capítol de Joc de Cartes

Fotograma del polèmic capítol de Joc de Cartes / 3cat

Alba Giraldo

El programa ‘Joc de cartes’ de TV3 està en el punt de mira. El concurs de cuina va estrenar la nova temporada fa uns dies carregat de polèmica pel comportament d’una de les seves participants. Ara, la concursant afectada ha esclatat contra el programa i vol denunciar la cadena pública per considerar-lo una «estafa». Però, què va passar durant l’emissió perquè es desencadenés aquesta disputa?

Nova temporada del programa

Durant el llançament de la nova edició del ‘reality’ de cuina, Marc Ribas intentava trobar el restaurant amb la millor mongeta del ganxet del Vallès i es va trobar amb faltes de respecte que van indignar l’audiència en les xarxes socials. En concret, l’actitud durant el programa d’una de les concursants, Pilar Salazar. Els comentaris fora de lloc de la Pilar van ser constants durant tota l’emissió, però la màxima tensió va arribar en el moment de posar les notes.

El copropietari i cap de sala de la Masia Can Palau, Jalil Akhezzan, va rebre per part de la Pilar un 2 pel menjar del seu restaurant i un 0 per la seva mongeta del ganxet per semblar-li «patètica». Després, la cap de cuina de La Granja de Vacarisses va servir-li al Jalil uns canelons de porc –carn que no pot menjar per la seva religió–, en lloc d’uns de bolets com havia demanat.

Els espectadors del programa no van entendre les faltes de respecte de la propietària i van ser molt durs amb la seva actitud a través de les xarxes socials. Alguns usuaris la van qualificar de «desagradable» i van assegurar que no anirien mai al seu local.

Denúncia a TV3

La concursant més odiada, Pilar Salazar, ha donat una entrevista al ‘Diari de Terrassa’ per explicar la seva versió dels fets i ha anunciat mesures legals contra el programa i TV3 després de patir «un atac d’ansietat» i considerar que ha quedat com «la dolenta de Catalunya».

«M’han destrossat. Jo no soc com es va mostrar en el programa i el concurs no s’assembla en res al que s’ha retransmès. Puc entendre que TV3 busqui audiència i guanyar diners, però no a canvi de destrossar la meva vida. Com surto ara al carrer després de tot això?», ha esclatat. «M’han dit de tot i més», ha afegit l’afectada. «Aniré fins al final i explicaré com és el concurs, una estafa. Vull treure a la llum la veritat. Penso denunciar TV3», ha anunciat.

La concursant ha assegurat que ella no era la cap de cuina de La Granja de Vacarisses, sinó que treballava fregant plats al restaurant i va fingir ser la responsable del local per fer-li un favor al propietari.

Segons la Pilar, el programa només va emetre els comentaris despectius que va fer, malgrat que ella va parlar bé dels seus companys durant les entrevistes que li van fer. «La directora del programa em deia que havia de treure caràcter», ha manifestat. La participant ha assegurat que, tot i que no tenia ‘feeling’ amb Jalil Akhezzan, només van sortir els seus comentaris negatius. «Ell es va passar tot el dinar mirant-me malament i això no ho treuen», ha assegurat. Aquesta rivalitat va fer que li diguessin «racista» en les xarxes socials, una cosa que també ha negat.

Resposta de Marc Ribas

Marc Ribas, presentador de ‘Joc de cartes’, ha respost a les declaracions de la Pilar en una entrevista a RAC1. «S’ha vist en un mirall i li ha sorprès una mica», ha comentat, afegint que «no és una mala persona», sinó que «té una mala gestió dels nervis». «Em sap molt greu», ha expressat, però ha deixat clar que, si decideixes participar en un programa televisiu, «has de ser conscient que el dia que t’exposis a algú, no li agradis».

El conductor del programa també ha volgut defensar el programa de les acusacions d’estafa. «M’estranya que digui que només rentava els plats i que realment no era la cap de cuina», ha comentat, perquè quan parlaven «de menjar i de les mongetes del ganxet, veies que tenia un criteri».