Chenoa, presentadora del nou «OT»: «Fins i tot el fracàs serveix»

La cantant debuta aquest dilluns presentant la nova edició que estrena Prime Video del «talent show» en el qual es va donar a conèixer el 2001

Chenoa enceta dilluns la nova etapa de «talent». | MARTA PÉREZ (EFE)

Chenoa enceta dilluns la nova etapa de «talent». | MARTA PÉREZ (EFE) / helena pelicano (EFE). barcelona

helena pelicano (EFE). barcelona

La cantant Chenoa, que torna a la televisió com a presentadora de la nova edició d'Operación Triunfo, el concurs que la va portar a la fama el 2001, considera que en aquest programa «no tot és guanyar» i que «fins i tot el fracàs serveix». En una entrevista amb EFE, la cantant ha recordat que els guanyadors del concurs de talents no són sempre els que més triomfen al competitiu mercat musical i que al final «el públic decidirà qui val». En aquest sentit, Chenoa (Mar del Plata, Buenos Aires, 1975) posa d'exemple de Lola Índigo, que va ser la primera expulsada de l'acadèmia a l'edició del 2017 i que ha desenvolupat una extensa carrera al món de la música.

Després de tres anys d'aturada, el format es podrà veure a partir d’aquest dilluns a la plataforma Prime Video amb gales setmanals i directes. Un total de 16 concursants conviuran durant tres mesos en una acadèmia renovada, però que manté l'essència de les edicions anteriors i que tornarà a dirigir Noemí Galera.

La cantant hispanoargentina va sentir «taquicàrdia i el cor sortint del pit» en trepitjar el plató on es desenvoluparan les gales del programa recordant la seva etapa de concursant: «Estic tancant el cercle», comenta. «No vull forçar-me i buscaré l’equilibri per gaudir i fer-ho com a mi m’agrada», ha assegurat Chenoa en comentar com afronta la seva nova tasca de presentadora.

També recomana als nous participants «que no es perdin res» i ha recordat que l’acadèmia «és un centre de focalització brutal cap a allò que els agrada fer i han de gaudir totes les classes i gales». Tot i això, Chenoa ha reconegut algunes diferències entre els primers concursants i la nova generació de «triunfitos», que ja disposen d’«una cultura de l’exposició i saben que se n'opina a les xarxes, i encara que no la sàpiguen controlar, sí que saben que existeix». En aquest sentit, remarca la importància de la salut mental en els joves que entren al concurs.