Mor David Soul, protagonista de la sèrie de culte 'Starsky i Hutch'

A la sèrie "Starsky and Hutch", transmesa durant 92 setmanes als Estats Units entre 1975 i maig de 1979, David Soul al costat de Paul Michael Glaser, van formar el duet que conduia el famós Ford Gran Torino vermell amb ratlla blanca

Alain Delon demana l'eutanàsia i deixa un missatge de comiat

David Soul, en una imatge d'arxiu

David Soul, en una imatge d'arxiu / DdG

Bruna Segura

L'actor David Soul, que va interpretar Hutch a la sèrie de detectius nord-americana "Starsky and Hutch" als anys 70, va morir dijous a l'edat de 80 anys, va anunciar divendres la seva dona Helen Snell.

Nascut a Chicago, Estats Units, David Soul va obtenir la nacionalitat britànica el 2004 per, va dir, passar la resta de la seva vida al Regne Unit amb la seva dona britànica.

"David Soul, estimat marit, pare, avi i germà, va morir ahir després d'una valenta batalla per la vida envoltat de l'amor de la família", va dir Helen Snell en un comunicat.

“El seu somriure, el seu riure i la seva passió per la vida seran recordades per moltes persones a qui va tocar”, va afegir Helen Snell.

A la sèrie "Starsky and Hutch", transmesa durant 92 setmanes als Estats Units entre 1975 i maig de 1979, David Soul al costat de Paul Michael Glaser, formen el duet al famós Ford Gran Torino vermell amb ratlla blanca.

La sèrie seguia les seves aventures al poble imaginari de Bay City, on els dos policies van comptar amb l'ajuda de Huggy the Good Tips, el seu fidel informant interpretat per Antonio Fargas.

El 2004 es va fer un llargmetratge a partir de la sèrie "Starsky i Hutch", que s'havia convertit en un culte. Owen Wilson va assumir el paper exercit per David Soul 30 anys abans, i Ben Stiller el de Paul Michael Glaser.

A l'apogeu de la seva fama, també va abraçar una carrera en la música, gravant cinc àlbums.