Els millors plans per a passar un gran cap de setmana a les comarques gironines

L'inici de les Fires de Girona són el plat fort de l'últim cap de setmana d'octubre

Les millors idees per al cap de setmana a Girona

Les millors idees per al cap de setmana a Girona / DdG

Les comarques gironines presenten un bon ventall de propostes per sortir de casa aquest cap de setmana. N'hem fet una selecció per a tu.

Inici de les Fires de Sant Narcís

Durant tot el cap de setmana

Girona es vesteix de gala amb l'arribada de les Fires de Sant Narcís, que durant 10 dies ompliran la ciutat d'activitats per a tots els gustos i totes les edats: concerts, sardanes, espectacles infantils, cercaviles, visites als museus, fires i les esperades Barraques a La Copa. El tret de sortida serà el divendres amb el tradicional pregó a càrrec de Noemí Jordana, Laia Palau i Marta Xargay al balcó de l'Ajuntament.

Consulta tots els actes d'aquest cap de setmana a la nostra agenda de Fires de Girona

Tret de sortida a les Fires de Sant Narcís amb el "Toc de Rams"

Tret de sortida a les Fires de Sant Narcís amb el "Toc de Rams" / Marc Martí

Cris Juanico torna un any més al Yeah!

Dissabte 28, 20 h

A partir de les 20 h al Yeah! (Avinguda de Ramon Folch, 9), el músic menorquí Cris Juanico, exvocalista dels mítics Ja t’ho diré, oferirà un concert íntim en el qual presentarà els temes de l’EP «M’Enroca», i també repassarà molts dels grans èxits de la seva extensa trajectòria. 

Els Amics de les Arts arriben a l’Auditori de Girona

Divendres 27, 20 h

A les 20 h a la Sala Montsalvatge de l’Auditori de Girona, Els Amics de les Arts presenten el seu nou disc d’estudi, «Allà on volia». Joan Enric Barceló, Ferran Piqué i Daniel Alegret interpretaran els temes nous així els seus grans èxits. Dins el festival Temporada Alta

Portalblau 2023: Els Amics de les Arts

Els Amics de les Arts / .

Fira de la Castanyera de Begur

Dissabte 28 i diumenge 29, durant tot el dia

La Fira de la Castanyera arrenca avui amb la Festa del Pedal, un taller de preparació de carabasses de Halloween, un taller de pintura de pedres de por, un altre per pintar-se la cara i una festa fluorífica, també amb pintura. Al llarg de la tarda, i fins demà, tindrà lloc la Fira artesana i al vespre hi haurà el túnel del terror al carrer Boadella que organitza l’Esplai Municipal de Begur a partir de les 19.30 h.

Monòleg «No sólo duelen los golpes» al Núria Social d'Olot

Divendres 27, 21 h

A les 21 h al Núria Social, monòleg cómico-dramàtic «No sólo duelen los golpes», de Pamela Palenciano. L’espectacle narra la vivència personal de l’actriu, comunicadora i activista feminista en la primera relació de parella.

Fira de la Tardor a Blanes

Dissabte 28 i diumenge 29, durant tot el dia

La V Fira de Tardor tindrà lloc fins demà, amb les parades d’artesania que s’instal·laran al seu lloc habitual, el Passeig de Dintre. A més a més, per complementar la programació, s’han organitzat tallers i altres activitats fins dimarts vinent, 31 d’octubre. 

Fira de Tardor a Blanes

Fira de Tardor a Blanes / Ajuntament de Blanes

Visita nocturna al cementiri de Figueres

Figueres recupera les visites nocturnes al cementiri municipal per conèixer aquest espai patrimonial de la ciutat. Aniran a càrrec del Doctor Narcís Bardalet, la historiadora de l’Art i regidora de Cultura, Mariona Seguranyes i el biòleg JM Dacosta. En aquestes visites s’explicaran els elements escultòrics més importants del cementiri i la seva història, es resseguirà la història i les circumstàncies de la mort d’alguns dels personatges que hi van ésser enterrats i la diversitat d’espècies que hi conviuen i anècdotes. Una acurada il·luminació amb espelmes anirà a càrrec de Bruno Pérez.

Exposició MedFoto 2023 a la Ciutadella de Roses

Tot el cap de setmana, durant tot el dia

MedFoto és també una exposició fotogràfica que pretén mostrar el mar d’una manera el més propera a la realitat possible. Un total de 43 fotografies impreses en gran format que transporten al visitant a un espai que fomenta l’actitud responsable i respectuosa amb el mar, les activitats esportives que s’hi poden realitzar, la fauna que pot trobar i les feines professionals que s’hi poden desenvolupar. Una exposició que posa en valor la fràgil relació que hi ha entre el mar Mediterrani i les persones i que dóna a conèixer els valors naturals i paisatgístics del mar.

Túnel del terror a sant Feliu de Guíxols

Dissabte 28 i diumenge 29, 20 h

L'Associació de Festes Ganxones organitza una nova edició del Passatge del Terror als Jardins del Monestir de Sant Feliu de Guíxols, en aquest cas els dies 28, 29 i 31 d'octubre. Sota el títol "Benvinguts al circ, l'espectacle més gran del món... o no!" us esperen jornades terrorífiques.