Un darrer cap de setmana de l’any ple d’activitats a les comarques gironines

Gaudeix dels millors plans per sortir de casa abans que acabi el 2023

Imatges de la Quina de Bescanó, 2022.

Imatges de la Quina de Bescanó, 2022. / Aniol Resclosa / Reuters / DdG

Carla Ventura

L’any està a punt d’acabar i per gaudir de l’últim cap de setmana d’aquest 2023, les comarques gironines ofereixen un recull d’activitats per a celebrar-ho. Aquí n’hem fet una selecció.

1- Xiula presenta el seu nou disc i espectacle ‘Babynova’

Dissabte 30 a les 18h a l’Auditori Municipal de Girona

El grup barceloní format per quatre components farà el seu últim concert de l’any a Girona. Arriben amb noves cançons per explicar-nos l’aventura definitiva, per fer-ho accediran a un laboratori on, amb l'ajuda del públic, intentaran generar una nova forma de vida que pugui superar els reptes del món que ens ha tocat viure. A les 18 h, l’Auditori de Girona acull la presentació del nou disc i espectacle de Xiula, Babynova, on grans i petits seran espectadors dels grans temes i les petites escletxes que ens ho desmunten tot. Per comprar l'entrada, podeu clicar aquí.

2- Una Quina atrevida a Sant Feliu de Buixalleu

Divendres 29 i dissabte 30 a les 22.30 h, a la Sala Polivalent de Sant Feliu de Buixalleu

Arriba una nova edició de la Quina Eròtica de Sant Feliu de Buixalleu, una variant atrevida d’una de les activitats nadalenques que més ens agraden. Els visitants més curiosos gaudiran de shows i lots de productes eròtics, i no eròtics en una nit només apta pels majors d’edat. Les portes de la Sala Polivalent s’obren a les 21.30 h, però la quina, organitzada per Bitlles Catalanes Gaserans, dona el seu tret de sortida una hora més tard. Podeu comprar l'entrada aquí.

3- Estrena d’”Estimat futur jo. El musical”

Divendres 29 i dissabte 30 a les 20.30 h a la sala La Planeta

Ignasi Barris estrena la seva primera posada en escena de teatre musical a la sala La Planeta de Girona, en aquesta es descobreix un diari personal que exposa els problemes i experiències que afronten els adolescents per trobar el camí del seu futur. L’espectacle explica la història d’en Bru i la troballa dels escrits de dues noies del passat que parlen sobre les seves experiències, la violència domèstica, el futur, la transcendència de les seves vides... Podeu comprar l'entrada aquí.

4- Els Pastorets de Girona tornen

Divendres 29 i dissabte 30 a les 17.30 h al Teatre Municipal

Després d'un any sense els Pastorets a la ciutat de Girona, aquest any tornen amb una proposta renovada i emocionant.

Els nous Pastorets mantindran el seu esperit familiar i musical, però arriben amb un format diferent, inclusiu i innovador. Una combinació magistral d'humor, música, modernitat i tradició donarà vida a la fascinant història del naixement de Jesús, amb un toc molt especial que posarà en relleu els personatges típics de la nostra estimada cultura catalana. Podeu comprar l'entrada aquí.

5- Les Festes de Nadal a Llançà

De divendres 29 a diumenge 31 a diversos espais de Llançà

Durant el cap de setmana, Llança ofereix una programació plena d’activitats nadalenques. El divendres 29 de 16 h a 20 h a l’Espai Jove se celebrarà el Cap d’Any amb tot el que aquest comporta; menjar, música, campanades, d’entre altres. El dissabte 30, la Residència Can Marly acull la Quina Nadalenca a partir de les 16 h, i, el diumenge allà mateix, el duet Si Fa Sol estarà en concert a les 22.30 h. A més, el dia 31 a partir de la 1.00 h al Gimnàs de l’INS Llançà, se celebrarà l’entrada a l’any nou amb el DJ Víctor Mata.

6- La Fàbrica de Joguines de Palafrugell

Divendres 29 de 17 a 21h a La Bòbila

En el marc de la programació de Nadal de Palafrugell, es troba la nova edició de La Fàbrica de Joguines, un espai màgic on, a través d’un recorregut-espectacle pel món dels surets, es pot veure com aquests treballen per tenir a punt tots els regals que nens i nenes demanen als Reis d’Orient. Durant la visita també es podran entregar les cartes per a SS.MM. els Reis Mags i fer el fanalet per portar el dia de la Cavalcada. Pots comprar la teva entrada aquí.

7- El Bàsquet Girona s’enfronta al Baskonia

Dissabte 30 a les 20.45 h al Pavelló Municipal Girona-Fontajau

El Saski Baskonia visita el Bàsquet Girona en un altre dels enfrontaments més destacats de la jornada. Pots comprar la teva entrada aquí.

8- 40è Pessebre Vivent de Maçanet de la Selva

Dissabte 30 a les 18.30 h, les 19 h, les 19.30 h i les 20 h, al Bosc de Can Garriga

Durant aquest cap de setmana també es podrà visitar la 40a edició del Pessebre vivent de Maçanet de la Selva, on els assistents podran gaudir d'escenes teatralitzades i la millor ambientació. Es tracta d’un petit pessebre de 19 escenes que representen les escenes bíbliques més conegudes amb els oficis i tradicions de la nostra cultura.

9- Arribada dels carters reials de Porqueres

Dissabte 30 durant tot el dia a diferents espais

Els carters reials i el patge dels xumets, arribaran als diferents pobles de Porqueres per recollir totes les cartes dels nens i nenes; pares i mares; avis i àvies perquè tots els desitjos es facin realitat el dia de Reis. El seu recòrregut comença a les 10 h a la Plaça del centre cívic, seguidament es mouran fins l’Era de davant de l’església de Miànigues i després passaran per l’Escola El Frigolet. A les 15.30h continuaran el seu camí passant pel Parc infantil de la Urbanització de Casellas Davall i, per últim, s’acomiadaran a la Plaça major (biblioteca Carles Fontserè).

10- L’últim sopar de l’any se celebra en gran a Sant Pere Pescador

Diumenge 31 a les 21h al Centre Cívic

En el marc de les Festes de Nadal de Sant Pere Pescador, torna la Revetlla de Cap d'Any, on s'oferirà sopar i molta gresca i música de la mà de Dj Barceló. Els tiquets per al sopar es poden comprar al Bar Ruki i al Camp de Futbol de Sant Pere Pescador.