Els millors plans per a passar un gran Divendres Sant fora de casa

Els millors plans per a passar un gran Divendres Sant fora de casa

Els millors plans per a passar un gran Divendres Sant fora de casa / DdG

El cap de setmana llarg de la Setmana Santa arriba carregat de plans per a gaudir de les comarques gironines i especialment de les processons, passions i altres activitats.

Et portem una selecció de les millor propostes per a passar un gran Divendres Sant fora de casa.

Processó d'Amer

21.30 h

inici de la processó a la plaça del Monestir amb l’acompanyament del Maniple de Manaies de la Congregació i de l’Agrupació Musical d’Amer.

Desfilada del grup de Manaies juniores de Blanes

12 h

Desfilada del grup de «manaies juniores». Des de Arc Copatron fins al carrer Ample. A les 21.30 h anunci de la processó a càrrec dels manaies. A les 22 h, processó penitencial del Sant Crist des del carrer Nou a la pl. de Església.

Processó de Campdevànol

19.30 h

Davant del pavelló esportiu, sortida de la Processó amb passos vivents, que recorrerà els principals carrers de la població fins a arribar a l’església de Sant Cristòfol.

Processó dels Sants Misteris a Camprodon

20.30 h

Sortida en marxa cap a la plaça de la Vila, per fer el lliurament del banderí al Centurió del Maniple. A partir de les 21 h, sortida de la Processó dels Sants Misteris.

Via Crucis a Castelló d'Empúries

19 h

A les 19 h a la plaça de la Basílica, sortida de la representació del Via Crucis vivent, pels carrers i places de la vila.

Processó del Sant Enterrament de Girona

18.30 h

Des de l’Església de Sant Lluc, sortida del Maniple de Manaies per recollir el penó. A les 21 h sortida de la processó del Sant Enterrament des de la Catedral de Girona, recorrent els carrers del centre de la ciutat.

XIV Via Crucis Vivent de L’Escala

22 h

Representació del camí que va fer Jesus fins al Mont Calvari, i altres escenes, al nucli antic i en l’incomparable marc de la Mar d’en Manassa.

Passió de Nostre Senyor a Llançà

20 h

A l’Església Parroquial, Passió de Nostre Senyor. A les 22 h processó amb sortida de l’Església i arribada a la plaça Major del municipi. 

Presentació dels Misteris a Sant Hilari Sacalm

19 h

A la plaça de l’Església presentació dels Misteris. A les 21 h, inici de la processó que sortirà des de la part del darrera dels Jardins de Can Rovira.

Concert de Setmana Santa a Palagrugell

20.30 h

A l’Església de Sant Martí, concert de Setmana Santa. Stabat Mater, de Giovanni Battista Pergolesi. A càrrec d’Indira Ferrer, soprano, Rimma Khismatullina, mezzosoprano i Paúl Aguilar, direcció. Quartet de corda: Maria Ivanenko, I violí, Natalia Klymyshyn, II violí, Nalalia Ursataia, viola i Alena Tichmanovich, violoncel. Entrada gratuïta. 

Proposta familiar «Cercant la primavera» a Peralada

11 h

Als Jardins del Castell, proposta familiar «Cercant la primavera». Passis cada 15 minuts. A les 19 h a l’Església del Carme. Stabat Mater de Pergolesi en versió de Bach. A les 23 h a l’Església del Carme, concert «Tenebrae Responsoria», de Joan Magrané.

Festa Major de Cornellà de Terri

Durant tot el dia

A les 10 h a l’Església de Sant Pere celebració del Viacrucis de Divendres Sant. A les 12 h a la plaça del Maig, tallada de l’arbre del Maig. A les 14 h al recinte dinar popular. De les 15 h a les 18 h, sobretaula lúdic familiar, amb tarda de jocs per a totes les edats. A les 19 h a l’Església de Sant Pere litúrgia de la Passió del Senyor. A les 22 h al recinte de la festa major, activitat popular dinamitzada pels joves de Cornellà de Terri amb gresca i música.

Festa de Pasqua a Darnius

Durant tot el dia

A la plaça Major, celebració de la fira de parades de productes artesanals i venda de brunyols de l’Empordà. A les 17 h audició de sardanes amb la cobla Ciutat de Girona i tast de brunyols.

Fira de la Bandera de Catalunya a Bellcaire

Durant tot el dia

Al nucli antic del municipi, celebració del Mercat Medieval. A les 17 h, a les 19 h i a les 21 h, visites teatralitzades de l’espectacle «Bandera de Catalunya».

Fira de la Garnatxa i del Brunyol de Garriguella

Durant tot el dia

La XXIV Fira de la Garnatxa i del Brunyol de Garriguella aplega diferents activitats: pregó a càrrec de Carme Casacuberta, presidenta de la DO Empordà (divendres a les 19 h), concerts, degustacions, mercat d’alimentació i artesania, tast giat de vins i garnatxa, ballada de sardanes amb la cobla Principal de Garriguella i visites guiades als búnquers i a l’Aeròdrom Republicà, entre altres. 

Festival de Còmic a Figueres

Durant tot el dia

Durant tot el matí a la Rambla, espectacles «Sie7e», de la companyia Ymedio Teatro i «Spailp», amb Fanzini Productions. A les 12 h i a les 17 h a la Rambla, espectacle Limo, d’Avital & Jochen. A les 11 h al Parc de les Aigües sessió de risoteràpia a càrrec de Rocío Martín Simón. A les 14 h i a les 18 h a La Rambla La Churry presenta «Woooow!». A les 20 h a La Cate espectacle «Mime de rien», a càrrec de Patrick Cottet Moine. A les 22.30h al Casino Menestral «Mamasita» amb Charlie Pee.

Lumlab a Sant Feliu de Guíxols

21 h

A la badia de Sant Feliu de Guíxols espectacle inaugural del Lumlab, el festival de llums i lluminàries que tindrà lloc fins aquest diumenge. 

Fira Medieval d'Hostalric

Durant tot el dia

Des d’avui i fins diumenge Hostalric celebra la 27a edició de la Fira Medieval. Al llarg de tres dies es podrà gaudir d’un ampli ventall d’activitats per a totes les edats com exhibicions, tallers, espectacles medievals, música i animació pels carrers del poble. 

Torneig MICFootball

Durant tot el dia

El MICFootball és el somni fet realitat per a qualsevol jugador de futbol base. A la Costa Brava s'ajunten les pedreres més prestigioses de tot el món. Cada Setmana Santa, joves talents dels cinc continents tenen la increïble oportunitat de sentir-se professionals i competir amb alguns dels millors jugadors del món. Consulta aquí el calendari.