Els millors plans per a passar un gran diumenge fora de casa

Mercats Medievals, festes de Pasqua i concerts són algunes de les propostes per aquest diumenge

Els millors plans per a passar un gran diumenge fora de casa

Els millors plans per a passar un gran diumenge fora de casa / DdG

Un cap de setmana llarg sempre és un bon moment per a fer activitats diferents, i aquest cap de setmana arriba carregat de plans per a passar-s'ho bé.

Et portem una selecció de les millors idees per a sortir de casa aquest diumenge.

Festival de Còmic a Figueres

Durant tot el dia

A les 18 h a la sala La Cate, monòleg teatral «No soy tu gitana», amb Teatro del Barrio. A les 20 h a la plaça Josep Pla, acte de cloenda del festival de còmic de Figueres amb The Big Ukulélé Syndicate.

Cant de Caramelles

Llers: A les 17 h al Centre Recreatiu XXI Mostra de Caramelles, amb els Cantaires de Llers, la coral Palandriu de Llançà i la Polifònica de Figueres.

Olot: A les 12.30 h, cantada de caramelles a les Escales de Sant Esteve, amb la Coral El Joliu de Santa Pau, acompanyada pels alumnes de l’Escola Municipal de Música d’Olot.

Santa Coloma de Farners: A les 10.30 h, Residència Geriàtrica Sant Salvador d’Horta; a les 11.45 h, plaça Sant Sebastià; 12.15 h, plaça Firal; 12.30 h plaça Farners. Cantada oberta a la participació dels nens i nenes de les escoles de Santa Coloma. A les 11.45 h, a la plaça Farners, els Gegants de Santa Coloma faran entrega de la «Mona de Pasqua» al seu fillol, en Bartomeu de Tordera. A les 13 h, a la plaça Farners, sardanes amb La Cobla La Flama de Farners. A les 13.15 h, a l’Auditori, gran concert dels Cantaires de Farners. Entrada lliure.

Mercat Medieval d'Hostalric

Durant tot el dia

Coincidint novament amb el cap de setmana de Pasqua de Resurrecció, Hostalric celebra la Fira Medieval, que fins avui programa un ampli ventall d’activitats: exhibicions d’aus rapinyaires, tir amb arc, espectacles de foc, tornejos de cavalls, lluites de cavallers i artesania. 

Hostalric acull aquest cap de setmana una nova edició de la Fira Medieval

Hostalric acull aquest cap de setmana una nova edició de la Fira Medieval / David Aparicio

Mercat Medieval de Calonge

Durant tot el dia

El XXV Mercat Medieval de Calonge inclou l’exposició d’armadures, el torneig de cavalleria, la Medievàlia , tallers infantils, visites guiades, animació, mercat d’artesania i música en viu. Se celebra fins demà diumenge en diversos punts del nucli antic, incloent-hi el Castell.

Fira dels Picapedrers a Castellfollit de la Roca

Durant tot el dia

A la Plaça Nova. Mostra de treballs amb pedra seca, a càrrec del Gremi de Margers de Catalunya i demostració de treballs del Picapedrer, a càrrec d’Eduard Prada de Comanegra Pedra. A les 09.30 h a la plaça dels Gegants botifarrada popular. De 10 h a 19 h a la plaça dels Gegants, mercat d’artesania i alimentació. A les 12 h a l’ Església Vella presentació de la Maqueta de Castellfollit, a càrrec del seu autor, Joan Segalès.

Fira Formatgera a Castellfollit de la Roca

Durant tot el dia

Coincidintamb el diumenge de Pasqua, el municipi de Ribes de Freser acull una nova edició de la seva tradicional Fira Formatgera. Artesans de tot Catalunya es reuneixen per mostrar les seves especialitats en una jornada que, a més a més, compta amb tallers, tastos, animació i concursos.

Una acció d'un partit de la passada edició del MICFootball

Una acció d'un partit de la passada edició del MICFootball / MIC

Torneig MICFootball

Durant tot el dia

El MICFootball és el somni fet realitat per a qualsevol jugador de futbol base. A la Costa Brava s'ajunten les pedreres més prestigioses de tot el món. Cada Setmana Santa, joves talents dels cinc continents tenen la increïble oportunitat de sentir-se professionals i competir amb alguns dels millors jugadors del món. Consulta aquí el calendari de les finals d'avui a Palamós.

Festa de Pasqua d'Agullana

Durant tot el dia

A les 13 h a la plaça 1 d’Octubre arrossada popular amb l’acompanyament musical de Tona Gafarot. A les 17 h a la plaça Pous i Pagès taller sobre la farigola, a càrrec d’Alícia Herrera. A les 22 h a la plaça Pous i Pagès ball amb Trio Calavera.

Festa Major de Cornellà de Terri

Durant tot el dia

De 09 h a 11 h al passeig Sant Jordi, XIV Trobada de clàssics. De les09.30 h a les 13.30 h davant l’Ajuntament, trobada d’intercanvi de plaques de cava. A les 11 h a l’Esglésiacelebració de la Santa Missa. A les 12.30 h a la plaça del Maig pregó de festa major. A les 17.30 h a l’Església de Sant Pere Festival de Música Coral. A les 18 h a l’Envelat concert infantil amb el grup Sardines en llauna. A les 19.30 h al Pavelló concert i ball amb l’actuació del conjunt Millenium. A les 20 h al recinte de festa major sopar popular. A partir de les 22 h al recinte de festa major concert d’Els Montgrons.

Festa de Pasqua de Darnius

Durant tot el dia

A les 10 h a la plaça Major cerca d’ous de Pasqua. A les 12.30 h a l’Església de Santa Maria missa solemne. A les 17 h a la plaça Major sardanes i tot seguit concert de cobla i veus de l’Orquestra Selvatana.

Brava Arts Weekend a La Bisbal d'Empordà

Durant tot el dia

La Fàbrica de creació Brava! acull avui i demà la primera edició del Brava Arts Weekend (BAW!). La cita reunirà més d’una vintena d’artistes i creadors de disciplines diverses amb un denominador comú: la passió compartida per explorar nous formats artístics. De flamenc aeri a concerts amb ultrasons, passant per escultures cinètiques lumíniques i avatars generats amb intel·ligència artificial.