El Club de Tir de Girona vol les coses clares

TOMÀS ORTEGA EN NOM DE LA JUNTA DIRECTIVA DEL CLUB DE TIR DE GIRONA. Girona.

Volem fer saber que el Club ha fet front al pagament de 436.000 euros amb fons propis des de l'any 2007, un préstec hipotecari, una derrama especial de 1.500 euros pagats pels socis que van decidir no abandonar el Club, i la resta amb fons del Club. No tot el cost l'ha assumit Restauració Vilobí, que va ser la que havia de finalitzar les obres, que no ho estan i que també deu als industrials uns 350.000 euros. Per acabar les obres, el Club li cedia durant 30 anys l'explotació del Restaurant, que pot explotar, sense cap cost, dins dels horaris que en la concessió l'Ajuntament s'havien establert, horaris que tampoc s'han complert mai.

Som una entitat esportiva sense ànim de lucre, i per això l'Ajuntament de Girona ens va cedir uns terrenys municipals. Algú pot imaginar que en un procediment d'adjudicació directa se cedís l'ús d'uns terrenys municipals perquè una entitat mercantil es lucri mitjançant l'exercici de qualsevol activitat? Seria inviable, per il·legal. Durant els dos anys que ha estat obert s'han disposat de 100.000 euros de les quotes dels socis que han anat a l'empresa Restauració Vilobí, suposadament per pagar les obres. És per això que vàrem veure que únicament el Sr. Fernàndez tenia signatura en el compte que va a nom del Club de Tir Olímpic, simplement se li va retirar, per complir amb el que disposen els propis estatuts de l'entitat.

Aquesta situació il·legal és la que s'està produint en l'àmbit de les relacions entre el Club de Tir i Restauració Vilobí. Aquesta última tracta d'obtenir un benefici propi mitjançant la interposició d'una entitat que, per definició, no té ànim de lucre en la seva actuació. Tal com va fer amb els beneficis de la barraca de les Fires de Girona, que en cap cas varen anar al compte del Club.

La concòrdia fou possible

Francesc Buixeda Cabré. Santa Pau.

Aquest epitafi és el que figura a la llosa que cobreix la sepultura de l'expresident de l'Estat Adolfo Suárez. Han hagut de passar anys per reconèixer que amb el seu esforç i convicció va aconseguir iniciar el procés de transició des de la dictadura fins a una incipient democràcia, legalitzant els partits polítics, sindicats, restabliment de la nostra Generalitat i aprovació de l'actual Constitució, entre d'altres, que ens han servit per mantenir una convivència més o menys correcta fins ara. El poble, tot i que tard, ho ha reconegut en el moment de la seva mort, això ens ha fet veure la consciència popular que ha volgut demostrar-li el seu agraïment, amb l'assistència massiva per presentar-li el seu respecte i consideració. Com sempre, "quan era mort el combregaren".

Amb la situació política actual i la crisi que estem suportant, el poble, a més d'acomiadar-lo amb el degut respecte, ha volgut demostrar a la classe política dirigent que així no anem bé i que cal fer moltes reformes per actualitzar i posar al dia les lleis, les institucions públiques i regenerar la política adequant-la a la realitat i necessitats actuals. Han passat més de 35 anys, la democràcia s'ha anat consolidant i ara és precís reforçar-la amb urgència, en cas contrari la convivència es farà insuportable i de la crisi no en sortirem.

Per fer-ho cal novament concòrdia, diàleg i molta voluntat, això és el que demana a crits la ciutadania, i la classe política no ho acaba d'escoltar o no ho vol veure. Deixeu-vos de partidismes i d'interessos particulars, tot recordant la valentia que va demostrar l'Adolfo, poseu fil a l'agulla fent possible l'acompliment del clamor ciutadà, "renovar-se o morir".

Comitè de savis

Fernando Guerrero Barrio. GIRONA.

El Sr. Rajoy ha decidit afegir al seu govern l'anomenat comitè de savis o experts, ja que davant de qualsevol reforma sol·licita el seu suport; això demostra la incapacitat dels que ens governen, ja que a més d'aquest comitè tenen els seus propis assessors, cosa que sens dubte incrementa el pressupost i el dèficit, s'han utilitzat en la reforma de les pensions i en la reforma fiscal i el resultat ha suscitat una gran polèmica, ja que sobre les pensions es limiten a eliminar l'increment de l'IPC i allargar el temps per a la jubilació, quan el més just seria crear ocupació abans de rebaixar les pensions i sobre la reforma fiscal aquest comitè segueix castigant el més feble ja que rebaixa l'IRPF però puja l'IVA, cosa que penalitza el consum, mentre que a les rendes altes es rebaixa el gravamen al 44%, cosa que suposa un gran estalvi per a qui més guanya, volen que tributi l'habitatge habitual i eliminar la desgravació per habitatge amb caràcter retroactiu.

En general, aquest comitè de savis només tracta de buscar recursos econòmics però no rebaixa la despesa pública com seria el correcte, apujant l'IVA penalitzen el consum i el poder adquisitiu dels ciutadans i minvat per les retallades, m'indigna quan escolto dir que els nostres polítics han d'estar ben pagats, però després han de recórrer als assessors externs per no estar capacitats per al càrrec que ocupen, i diuen que no són a la política per guanyar diners, jutgin vostès.