D''entrada volem recordar que a les passades eleccions europees el PP va perdre 2.596.014 vots, i vuit escons respecte als comicis de 2009, i el PSOE va perdre 2.545.460 vots i nou escons. Entre el PP i el PSOE, el bipartidisme va perdre més de cinc milions de vots. Els autèntics triomfadors de la nit electoral, convertits en tercera força política, van ser els de Podem, amb 1.245.948 vots en tot el país, amb el cap de llista Pablo Iglesias recolzat per un grup de professors de ciències socials, inspirats en un manifest de gener del 2014 d'Esquerra Anticapitalista (EA) que a Catalunya es diuen Revolta Global.

L'inesperat èxit de Podem ha disparat totes les alarmes postcrítiques dels defensors del sistema neoliberal conservador i dels reformistes del sistema; els insulten com a populistes d'esquerres, radicals, anticapitalistes, etc., etc. Per informar-vos ens hem llegit el polèmic llibre titulat Podemos, deconstruyendo a Pablo Iglesias, coordinat per John Müller; publica deu articles de periodistes, defensors del liberalisme i de la democràcia de lliure mercat. El llibre està editat per Deusto, de la universitat dels jesuïtes bascos més conservadors. És evident que aquest hàbil i oportunista llibre no és una apologia de Podem. Nosaltres li donarem la volta, constructiva, per trobar-hi informació des de posicions d'esquerra progressista, i hi trobarem materials per seguir el debat a favor de Podem...

Els dirigents d'aquest nou moviment no amaguen que aquest laboratori social fou la Puerta del Sol, iniciat el famós 15-M; lluites i protestes que continuaren treballant en les xarxes socials, Twiter, Facebook i YouTube, combinades amb les assemblees populars que Democràcia Real ja havia organitzat en barris a tota Espanya.

Volem destacar que amb Pablo Iglesias hi ha molta gent, professors, intel·lectuals i activistes socials, abans de convertir-se en un producte de masses. Tenien el seu propi mitjà de comunicació a Tele.K, La Tuerca, i després Fort Apache, canal de YouTube, dirigits per J. C. Monedero, un dels ideòlegs del moviment. Uns altres col·laboradors són I. Erregon, i el professor Jaime Pastor, creador d'Esquerra Anticapitalista; aquests intel·lec?tuals han sigut lectors de Lenin, Gramsci, Wallenstein, Harwey, Negri, Hart, Galeano Zizek, Agamben, i del portuguès B. de Sousa Santos, etc. I sobretot, reclamen seguir als carrers per continuar mobilitzant-se amb la gent, per solucionar els problemes reals i recercar noves alternatives. Per aquests motius han viatjat a Veneçuela, per estudiar la revolució bolivariana de Chaves i Maduro; i al Perú d'Evo Morales, etc.

Els de Podem no demanen fidels sinó activistes, militants que es multipliquin en la praxi de les xarxes socials per després convertir-ho en vots per canviar la societat. Tenen més de tres-cents cercles a Espanya. Utilitzen les noves TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació digitals) per divulgar nous continguts, sobretot ètics. En definitiva, Podem es pot convertir en la versió espanyola dels grecs de Syriza, d'A.Tsipras.

Repassem els continguts estratègics polítics de Podem:

A.- Ha penetrat per sorpresa en tot el territori.

B.- El vot a Podem mobilitza votants desencisats per la corrupció, en especial en les grans ciutats.

C.- El vot més important és de gent amb condicions econòmiques adverses.

D.- El vot és sobretot dels joves.

E.- L'èxit de Podem es basa en la caiguda del PSOE.

Podem és el retorn de les clàssiques mobilitzacions polítiques d'esquerres, de les lluites de classe anticapitalista que denuncien les grans desigualtats socials. I ara, les retallades en sanitat, ensenyament, etc. I sobretot l'existència de cap a sis milions d'aturats a l'Estat espanyol. Mentre les velles oligarquies i castes que controlen l'economia nacional i mundial segueixen enriquint-se, podem llegir cada dia en els mitjans de comunicació de tot arreu la corrupció de les nostres elits polítiques, econòmiques i empresarials de totes les latituds, des d'Urdangarín, Bárcenas, Matas, Blesa, Rato, Gürtel; els casos de Catalunya, dels Millet i de la família Pujol, etc., etc., etc.