La prohibició de fer servir estelades durant la final de la Copa del Rei a Madrid podria formar part d'un pacte «secret» entre els presidents Puigdemont i Rajoy. Però no existeix aquest pacte. És una simple divagació meva, basada en que aquest procés ens ha descobert l'excel·lent rendibilitat política que tenen en aquest país les baixes passions. Sobretot quan s'especula amb uns símbols que s'han convertit en una gran cortina de fum.

La prohibició de l'ús de l'estelada serà carnassa de xarxes socials durant dies. També formarà part dels discursos dels polítics independentistes per intentar demostrar que l'Estat espanyol no és democràtic (certament aquesta prohibició és escandalosament autoritària). Al mateix temps servirà al partit d'inspiració colonial -el PP- per demostrar que, en vista a unes eleccions, ells no afluixen davant «la deriva secessionista». I ja està, ja hi tornem a ser! Tots en el lloc on més còmodes se senten i així no han de treballar per solucionar el conflicte entre Catalunya i Espanya que, a hores d'ara, no hi ha ningú amb criteri que ho dubti, passa irremeiablement per un referèndum.

El govern de Puigdemont i Junqueras continuarà fent política de Twitter perquè no tenen ni idea de com avançar en el camí cap a la independència i tampoc de com fer créixer el país en els aspectes social i econòmic perquè no és un govern pensat per governar. Mentrestant el PP continuarà amb la seva rendible i arrogant política d'atac sistemàtic perquè són inca?pa?ços d'evitar que Catalunya cada vegada s'allunyi més d'Espanya. De fet el PP s'ha convertit en el reactor supersònic per a la independència de Catalunya.