Opinió | OPINIÓ

Un nou cicle per Girona

L'alcalde de Girona, Lluc Salellas, treballant al seu despatx de l'Ajuntament aquest dilluns.

L'alcalde de Girona, Lluc Salellas, treballant al seu despatx de l'Ajuntament aquest dilluns. / Xavier Pi / ACN

La ciutat de Girona enceta un nou cicle. Per encarar-lo hem ideat un govern ampli i fort -17 de 27 regidores i regidors- que tinc l’honor d’encapçalar com a alcalde. Un govern que vol representar el sentir majoritari de la societat gironina, a partir del missatge que vam rebre de les eleccions i al qual hem respost amb tota la generositat, voluntat d’entesa i ganes de treballar amb la viceacaldessa Gemma Geis i amb el tinent d’alcalde Quim Ayats i jo mateix i els nostres respectius equips. Després de massa anys, Girona torna a iniciar un mandat amb un govern de majoria, un govern amb voluntat i capacitat d’arribar a grans acords de ciutat.

El nostre serà un executiu compromès amb la ciutat i amb la seva gent, que encarna alhora la necessitat d’un canvi d’etapa en clau institucional i ciutadana; l’aposta ferma, estratègica, per afrontar els grans desafiaments socials, econòmics, ambientals i democràtics que té ja avui Girona; i un indefectible compromís amb el país, en la defensa de la seva sobirania, i amb la llengua catalana.

Tenim quatre anys per davant en què haurem donar resposta a les qüestions del dia a dia, a les petites grans necessitats quotidianes. I fer-ho, al mateix temps, situant les bases del que haurà de ser la Girona dels propers deu i quinze anys; fitant estratègicament com afrontem les grans transformacions que viurà la ciutat en el marc de la seva àrea urbana.

La Girona que ens imaginem caminarà cap a l’equitat social a partir de l’accés als drets bàsics, amb l’habitatge com a punta de llança; cap a la reducció de les desigualtats entre barris; cap a la garantia del respecte a la diversitat i a la no discriminació; cap a l’activació d’un model econòmic més divers; cap a teixir, ara sí, complicitats amb l’àrea urbana i cap a donar resposta a l’emergència climàtica a partir de polítiques valentes en matèria de mobilitat, energia o residus. Aquests i molts altres reptes demanen una mirada de llarg abast, i sobretot la necessitat de consolidar aliances per a l’acció conjunta amb actors veïnals, socials, econòmics, culturals i institucionals amb qui compartim espais, interessos i competències. És en aquest marc, també, que es fa imprescindible unir esforços per garantir que el futur Campus de Salut i el nou hospital Trueta comencin a ser una realitat en aquests quatre anys, que es recuperi un projecte de ciutat universitària o que es projecte l’entrada sud del futur.

Assumeixo la responsabilitat de ser alcalde amb respecte, convicció i sobretot amb molta il·lusió. Treballaré per la ciutat que m’estimo de la mateixa manera que ho he fet aquests últims anys: sent a peu de carrer dia a dia, visitant cada racó de Girona i parlant amb les veïnes i veïns. De Campdorà a l’Avellaneda i de Santa Eugènia a Vila-roja.

El nostre serà un govern proper i accessible. Un equip de persones que sabrà combinar el rigor i la seriositat del treball de gestió i de direcció institucional amb la capacitat d’escoltar i de seguir implicats en la vida dels nostres barris. Som un govern de gent preparada, honesta i treballadora, però sobretot m’agrada pensar que som un govern format per veïnes i veïns de Girona implicats i amb ganes de fer rutllar la ciutat.

Volem que la ciutadania gironina, el teixit associatiu, se senti cridat a participar en la definició de com ha de ser la ciutat, que pugui implicar-se en decisions per fer un Ajuntament més eficaç, més democràtic, i que garanteixi un accés equitatiu als serveis per fer millor la vida de la gent. I tot plegat, comptant amb el paper imprescindible dels treballadors i de les treballadores municipals, i imprimint els principis d’ètica i de bona gestió a totes les decisions que prenguem com a institució.

El nou cicle de Girona ha començat a caminar.