Opinió

L’estafa dels gots reciclats

Diguem les coses pel seu nom: això dels gots reciclats a les festes majors i als concerts és una enganyifa, una estafa, una aixecada de camisa. Diguem-ho alt i clar, que no ens prenguin més per ximples: ja no ens creiem res del que ens veneu sobre la solidaritat i l’ecologisme, i que us veieu obligats a fer-ho així perquè l’acumulació de plàstic ens durà a l’extermini. Per acumulació de plàstic la de l’armari de la cuina, ple de gots amb mil formes, dibuixos i dissenys de mil festes majors, festivals i concerts diferents.

L’última adquisició va ser dissabte passat al concert d’Antònia Font al Palau de Fires de Girona. Un got molt bonic, amb el logo de Temporada Alta, bé, de fet són dos, perquè quan vaig anar a comprar dues aigües la venedora dels tiquets ens va dir que era «obligatori» adquirir dos gots, un euro cadascun, i que no eren retornables. Què hi farem, doncs posi’m dos gots, ves a saber, potser són tan ecològics com el Bàsquet Girona i et serveixen l’aigua a l’envàs directament d’una ampolla de vidre gran.

Doncs no. A la barra et donen dues ampolles d’aigua de plàstic petites i un al·lucina. I per a què necessito els dos gots? Quan vaig tornar a la venedora de tiquets per esbrinar-ho no vaig tenir resposta: «jo només soc una voluntària».

Subscriu-te per seguir llegint