Opinió

Israel i Palestina al ple de Girona

El darrer ple municipal de Girona va aprovar dues mocions sobre el conflicte a Palestina i Israel, presentades, curiosament, per separat, des dels diferents grups que formen el govern. La de Guanyem i ERC proposava així a grosso modo condemnar l’atac de Hamàs en sòl israelià i els atacs indiscriminats sobre la població civil de la Franja de Gaza, així com mostrar la seva solidaritat als palestins. La de Junts reclamava un alto el foc.

No és la primera vegada, ni serà la última, que en un ple municipal, sigui de Girona o de ves a saber quina ciutat, es debaten assumptes que queden lluny, molt lluny, de l’àmbit d’actuació que correspon. Sigui el conflicte entre Israel i Palestina, la situació, al seu dia, dels presos polítics, l’amnistia, una decisió de l’ONU o l’FMI o el per què l’àrbitre del VAR no va avisar el principal en l’últim partit, si les mans eren tan clares. Tot és important, és clar, però allà on toca.

I a la sala de plens toca una altra cosa. Toca trobar solucions a la brutícia que hi ha cada dia al contenidor de davant de casa, pacificar el trànsit, generar més llocs d’aparcament alternatius, ampliar voreres, repensar la Devesa, donar més recursos als serveis socials.... i potser quan se’n surtin amb tot això podran pensar en d’altres qüestions.

Subscriu-te per seguir llegint