Opinió

Mbappé ja no és imprescindible

Mbappé

Mbappé / DdG

Florentino Pérez ho té molt clar: els temps canvien i les oportunitats passen. En la vida, en el futbol i, per descomptat, al Reial Madrid no hi ha res per sempre. Mbappé, que en els últims anys era vist al Bernabéu com el gran objectiu estratègic, com el millor jugador del món de manera indiscutible, ja és observat de manera diferent. Potser el francès continua sent el número u? Per què ha de guanyar més que Bellingham o Vinicius? Són dues preguntes que ara mateix es fan al Madrid i que ho canvien absolutament tot respecte als últims temps. Recordem. Fa tres anys el Madrid va arribar a oferir 200 milions al PSG per Mbappé sense rebre resposta del club parisenc. En fa dos, Florentino estava de nou disposat a fer un gran dispendi per a fitxar-lo. Calia posar la resta per aconseguir vestir-lo de blanc. Costés el que costés. Depenia del jugador, tot era a les seves mans. I va triar renovar contracte. Això sí, una renovació prou curta per tornar a la casella de sortida com més aviat millor.

El seu «no» al Madrid a última hora va fer molt de mal als madridistes i va deixar en el francès una imatge de pesseter que el continua acompanyant. Està en l’ambient i el club ho sap. La comparació amb Bellingham tampoc l’ajuda. El britànic sí que va perdonar diners per complir el seu somni de jugar vestit de blanc. I aquí està, erigit com el nou ídol de la qual diuen és l’afició més exigent del món.

Kylian, mentrestant, està a París perquè li van donar tots els diners del món i un poder omnímode, inaudit en qualsevol equip. Bàsicament, li van donar les claus del club. Ara li queden quatre mesos de contracte i l’opció d’anar-se’n gratis. Però continua sense dir clarament què farà. Jugant a dues (o tres) bandes per tenir a tothom en suspens. Es diverteix en aquest escenari de dubtes i milions d’euros, és clar. I el seu entorn, més. Però, com dèiem, el vent ha canviat i Mbappé ja no té la paella pel mànec.

Somni o diners

Ara el Madrid es pot permetre el luxe de posar les condicions i marcar els temps. Si Mbappé accepta rebaixar molt les seves pretensions, el Bernabéu el rebrà amb els braços oberts i entendrà que aquest cop sí que ha posat el Madrid per sobre dels diners. Sabrà que ara sí que ha decidit amb el cor i no amb la cartera. Si no és així haurà de buscar una sortida en la Premier o continuar avorrint-se a França, cosa que no és descartable perquè, una vegada més, li ofereixen tot i més. Dissabte, el Madrid va golejar el segon de la Lliga, el Girona, traient pit i lluint a les seves estrelles. Bellingham, amb dos gols, Vinicius, amb una gran actuació, i Rodrygo, que va tornar a marcar, van deixar clar que Mbappé ha de ser un més si algun dia arriba. Així de clar. El gran dubte és si el francès acceptarà aquest rol i aquesta història té un final feliç. Perquè hauria de tenir clar que, ara sí, ja no hi haurà pas més oportunitats.

Subscriu-te per seguir llegint